• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Paralympische Sportwijzer

Heb jij een beperking waardoor jij niet 'regulier' kan sporten? Doe dan de Paralympische Sportwijzer van NOC*NSF!

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Paralympische Sportwijzer

Zoek de sport die bij jou past! Iedere persoon is uniek en beschikt over bijzondere vaardigheden. Dit is zeker ook het geval bij mensen met een lichamelijke beperking. De meer dan twintig verschillende paralympische sporten bieden volop mogelijkheden voor mensen met uiteenlopende fysieke mogelijkheden. Wist je bijvoorbeeld dat mensen met groeistoornissen, slechtziendheid en hersenbeschadigingen tijdens de Paralympische Spelen van de partij zijn? 

Om plezier te hebben en succesvol te zijn in een Paralympische sport is het belangrijk dat je een sport beoefent die het beste past bij je fysieke mogelijkheden en je interesses. NOC*NSF heeft een sportwijzer ontwikkeld waarmee je eenvoudig kunt uitzoeken welke paralympische sporten bij jou passen.

De tabellen zijn niet bedoeld om een sporter definitief in een sport in te delen. Alleen een opgeleide en erkende classifier kan met zekerheid aangeven of een sporter binnen de geldende classificatieregels past. Ga voor een officiële classificatie naar www.paralympisch.nl/classificatie.

Bekijk hier de Paralympische Sportwijzer

 


Zoek een sportzorgprofessional