• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Trainen bij koud weer

Het Rode Kruis komt met een kledingadvies voor Koningsdag. Het wordt koud, dus kleed je warm aan! Wil je toch sporten, onthoudt deze tips.
 
Tekst gaat onder de afbeelding verder
Trainen bij koud weer
Het Rode Kruis komt met een kledingadvies voor Koningsdag. Het wordt koud, dus kleed je warm aan! Kledingadvies voor Koningsdag.
 
Dit geldt natuurlijk ook voor als je buiten gaat sporten. Daarom een aantal kledingtips om te sporten met kou. 
 
  1. Op een koude dag lijkt het net of je niet zweet. Toch verbruikt je lichaam veel vocht. Drinken onderweg en na afloop is dus noodzakelijk.
  2. Trek na het lopen zo snel mogelijk warme kleren aan en houd vooral je hoofd warm, bijvoorbeeld met een hoofdband of bandana.
  3. Loop je op de atletiekbaan dan kan dat prima. Pas wel op: de baan kan glad zijn.
  4. Heb je het hele lijf goed bedenkt met functionele (kleurige) kledingstukken, denk dan ook aan je hoofd. Bedek dit goed door middel van een bandana, een hoofdband of een clima-warm hoofddeksel
  5. Sokken en handschoenen zijn niet de doorste attributen voor een hardloper. Toch zijn het juist deze accessiores die een training in de winter kunnen verzieken. Loop op goede sokken (zonder gaten) en kies naar eigen behoefte bescherming voor je vingers. Er zijn vele soorten loophandschoentjes te verkrijgen bij de hardloopspeciaalzaak.

 


Zoek een sportzorgprofessional