• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional
Kennis & Wetenschap

LIVE Webinar van NGS: hoe kun je als sportverzorger helpen een blessuregolf te voorkomen?

Door de coronaperiode zijn veel voetballers lang inactief geweest. Er zijn geen wedstrijden en met een groep trainen gaat ook niet. Dat heeft gevolgen voor het lichaam. Maar hoe start je het naar wedstrijden toe gericht trainen weer op? Wat zijn de ervaringen uit de eerste lockdown? Hoe kun je sporters, na trainingen en wedstrijden, het beste laten herstellen? Op deze vragen geeft Dr. Nick van der Horst namens de Nederlandse Genootschap voor Sportmassage (NGS) antwoord tijdens een live webinar op maandagavond 29 maart van 18.45 – 19.45 uur.

Tekst gaat onder de afbeelding verder
LIVE Webinar van NGS: hoe kun je als sportverzorger helpen een blessuregolf te voorkomen?

Feiten
Cijfers liegen niet en in de Bundesliga houden ze alles bij. De profcompetitie van onze oosterburen hervatte het seizoen na de coronacrisis van afgelopen voorjaar nog wél in tegenstelling tot de eredivisie. En dus verschenen de spelers van Bayern München, Borussia Dortmund en al die andere clubs in mei weer aan de aftrap. Het gevolg: veel blessures. Met name vlak na de herstart van de competitie schoot het aantal blessures omhoog. Dat waren er namelijk 0,74 per wedstrijd. Dat aantal nam geleidelijk af, naarmate de competitie weer vorderde. Niettemin eindige de Bundesliga met 0,33 blessures per wedstrijd. Dat is hoger dan het gemiddelde van 0,27 blessures per wedstrijd.

Hoe te volgen?
Je kunt het webinar live volgen op maandag 29 maart van 18.45 - 19.45 uur. Mocht je niet in de gelegenheid zijn, wees dan niet getreurd. NGS biedt het webinar vanaf dinsdag 30 maart ook on-demand aan, zodat je het kunt kijken wanneer jij wilt.  Voordeel van het live volgen is dat je direct vragen kunt stellen aan de spreker.

Nick-van-der-Horst-spreker.pngOver de spreker: Dr. Nick van der Horst
Nick van der Horst behaalde zijn diploma fysiotherapie in 2007 aan de Hogeschool Utrecht. Hij werkte 10 jaar lang als sportfysiotherapeut/echografist/docent bij het Academie Instituut te Utrecht en daarna 2 jaar als sportfysiotherapeut en hoofd van de medische staf bij Go Ahead Eagles in Deventer. Momenteel is Nick werkzaam bij de KNVB. Zijn onderzoeksactiviteiten zijn gefocust op de voetbal-medische zorg. In 2017 behaalde hij zijn doctoraal na het verdedigen van zijn proefschrift ‘Prevention of hamstring injuries in male soccer’.

Met SoccerDoc ontwikkelt en deelt Nick kennis over het medische en fysieke domein in het voetbal.

Investering
Leden van de NGS betalen €17,50.
Niet leden betalen €24,50.

Aanmelden
NGS-leden melden zich aan via het NGS-portaal (Tab Bij-/Nascholingen, filter op NGS Webinars, filter op NGS Webinars en kies voor live of on-demand).

Niet lid van het NGS? Dan kun je je aanmelden via allesovermassagewebshop.nl.

NGS-licentie
Sport(zorg)masseurs ontvangen na afloop van het (on-demand) webinar 1 punt voor je NGS-licentie.
On-demand: punten worden een keer per week bijgeschreven aan de hand van de vermelding van je NGS-nummer.


Zoek een sportzorgprofessional