• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Congres Cerebrale Parese, Bewegen en Sport!

Van harte nodigen wij u uit voor het congres “Cerebrale Parese, Bewegen en Sport! ” op vrijdag 17 juni 2011. Dit congres maakt deel uit van het progra
Tekst gaat onder de afbeelding verder
Congres Cerebrale Parese, Bewegen en Sport!

Van harte nodigen wij u uit voor het congres “Cerebrale Parese, Bewegen en Sport! ” op vrijdag 17 juni 2011. Dit congres maakt deel uit van het programma van de side events rondom het wereldkampioenschap CP-voetbal van 17 juni tot 1 juli 2011 in Drenthe, Nederland.

Aan dit WK nemen 16 landen deel, waarvan de beste 6 landen zich kwalificeren voor de Paralympics 2012 in Londen. Dat maakt tevens dat het congres een internationaal tintje zal krijgen.

Het congres beoogt de deskundigheid die er is op het gebied van lichamelijke inspanning, bewegen en sporten door mensen met een Cerebrale Parese te bundelen en beschikbaar te stellen aan de mensen in het veld.

Het kwantificeren en kwalificeren van lichamelijke inspanning en fysieke activiteit komen aan bod, evenals verschillende methoden van lichamelijke inspanning in de revalidatie. Daarnaast wordt een internationaal onderzoek over CP-voetbal belicht en de manier van classificeren bij het sporten en voetbal in het bijzonder.

Afgesloten wordt met de tussenresultaten van sport en leefstijladvisering in ziekenhuizen. Doelgroepen van het congres zijn revalidatieartsen, sportartsen, classifiers, (sport) fysiotherapeuten, bewegingswetenschappers, bewegingsonderwijzers, sport en beweegconsulenten en trainers.

Accreditatie van het congres is bij de betreffende beroepsverenigingen aangevraagd. Klik voor meer informatie en het programma.
 


Zoek een sportzorgprofessional