Congres Cerebrale Parese, Bewegen en Sport!

Congres Cerebrale Parese, Bewegen en Sport!

5 april 2011

Van harte nodigen wij u uit voor het congres “Cerebrale Parese, Bewegen en Sport! ” op vrijdag 17 juni 2011. Dit congres maakt deel uit van het programma van de side events rondom het wereldkampioenschap CP-voetbal van 17 juni tot 1 juli 2011 in Drenthe, Nederland.

Aan dit WK nemen 16 landen deel, waarvan de beste 6 landen zich kwalificeren voor de Paralympics 2012 in Londen. Dat maakt tevens dat het congres een internationaal tintje zal krijgen.

Het congres beoogt de deskundigheid die er is op het gebied van lichamelijke inspanning, bewegen en sporten door mensen met een Cerebrale Parese te bundelen en beschikbaar te stellen aan de mensen in het veld.

Het kwantificeren en kwalificeren van lichamelijke inspanning en fysieke activiteit komen aan bod, evenals verschillende methoden van lichamelijke inspanning in de revalidatie. Daarnaast wordt een internationaal onderzoek over CP-voetbal belicht en de manier van classificeren bij het sporten en voetbal in het bijzonder.

Afgesloten wordt met de tussenresultaten van sport en leefstijladvisering in ziekenhuizen. Doelgroepen van het congres zijn revalidatieartsen, sportartsen, classifiers, (sport) fysiotherapeuten, bewegingswetenschappers, bewegingsonderwijzers, sport en beweegconsulenten en trainers.

Accreditatie van het congres is bij de betreffende beroepsverenigingen aangevraagd. Klik voor meer informatie en het programma.
 

Terug

 

Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van de sportartsen in Nederland. De informatie op Sportzorg.nl kan niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een (sport)arts. Wij willen benadrukken dat je bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met je (sport)arts, specialist of apotheker. Sportzorg.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.

Share deze pagina: