Hardloopsymposium Verbeter je loopprestaties

Hardloopsymposium Verbeter je loopprestaties

10 april 2011

In samenwerking met Máxima Medisch Centrum (SportMáx) oraniseert Marathon Eindhoven donderdag 21 april weer een symposium, waar voor langeafstandslopers tal van wetenswaardige zaken aan de orde komen. Zo verzorgen medisch specialisten inleidingen over verbetering van lichamelijke verzorging, blessurepreventie, trainingsopbouw en eten en drinken. Natuurlijk kunnen ook vragen gesteld worden aan de inleiders.

Programma hardloopsymposium 2011

18.30 – 19.00 Ontvangst
Mogelijkheid bezoeken informatiestands

19.00 – 19.05 Opening
Dagvoorzitter Peter Notten, voorzitter Stichting Marathon Eindhoven

19.05 – 19.20
Prof. Dr. Maria Hopman en Drs. Thijs Eijsvogels: De gevolgen van vocht- en temperatuurregulatie tijdens langdurige inspanning
(De vochtbalans onderzoeksresultaten van de marathon Eindhoven 2010)

Prof. Maria Hopman is verbonden aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. Ze doet momenteel onderzoek naar gevolgen van vocht- en temperatuurregulatie tijdens inspanning (o.a. met ‘elektronische pillen’ tijdens Marathon Eindhoven 2010). Maria Hopman zal vervolgens concrete adviezen geven over de optimale warmte- en vochthuishouding van marathonlopers en andere duursporters.

19.20 – 19.45
Drs. Bert van Essen: Blessures bij hardlopen. Preventie en behandeling van peesblessures .

Drs. Bert van Essen is verbonden als sportarts bij het Maxima Medisch Centrum. Tijdens deze lezing zal hij tips geven voor preventie en behandeling bij hardlopen. Hardlopen is een zeer gevoelige sport. Niet zelden zorgen blessures ook voor een vroegtijdig einde van een hardloopcarrière. Daarom is voorkomen beter dan genezen en op de juiste manier omgaan met klachten kan veel ellende besparen. In deze lezing tips voor preventie en behandeling.

19.45 – 20.00
Dennis van Poppel: Onderzoek naar risicofactoren voor hardloopblessures.

Sander van Poppel is werkzaam als bewegingswetenschapper en Sportfysiotherapeut en heeft onderzoek gedaan naar de risicofactoren voor hardloopblessures. Gedurende 15 minuten zal hij jullie meenemen binnen zijn onderzoek. Zo zal er gesproken worden over hoe vaak hardloopblessures voorkomen, het ontstaan ervan en welke risicofactoren er zijn voor het krijgen van een hardloopblessure.

20.00 – 20.30 PAUZE
Mogelijkheid bezoeken informatiestands

20.30 – 20.55
Ad van Hest: Do's en dont's bij de voorbereiding van een marathon.

Trainer en coach Ad van Hest was in het verleden een profwielrenner en is nu een zeer ervaren lange afstandtrainer. Hij heeft ruim dertig marathons gelopen en weet daardoor als geen ander wat er door het hoofd van een atleet heen gaat. Hij zal meer vertellen over alle do's and dont's bij de voorbereiding van het lopen van een marathon.

20.55 – 21.15
Jacqueline van der Meulen: Het belang van voldoende koolhydraten en vocht voor betere prestaties t ijdens langdurige duurlopen.

Jacqueline is werkzaam als Sportdietiste bij Paramax. Dit is een onderdeel van het Maxima Medisch Centrum. Zij zal gedurende de presentatie een breder inzicht geven over het belang van een gezonde en passende voeding bij lange afstand lopers en het verbeteren van prestaties die gepaard gaan met (sport)voeding.

21.15 – 22.00
Paneldiscussie. Mogelijkheid tot het stellen van vragen.

22.00 – Einde
Naborrel

Het seminar vindt plaats in Pullman Eindhoven Cocagne, Vestdijk 47, 5611 CA Eindhoven en begint om 19.00 uur (zaal open vanaf 18.30 uur).

Deelnamekosten (inclusief koffie/thee bij binnenkomst) € 5,00 bij inschrijving t/m 17 april via : https://www.inschrijven.nl of klik op de directe link: Seminar Verbeter je Loopprestaties, Eindhoven

Inschrijving ter plaatse is mogelijk. De kosten bedragen dan € 10,00.

Terug

 

Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van de sportartsen in Nederland. De informatie op Sportzorg.nl kan niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een (sport)arts. Wij willen benadrukken dat je bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met je (sport)arts, specialist of apotheker. Sportzorg.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.

Share deze pagina: