Hardlopers met achillespeesklachten gezocht

Hardlopers met achillespeesklachten gezocht

4 oktober 2018

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 50% van de hardlopers met een Achillespeesblessure te maken krijgt. Herstel van deze blessures is vaak langdurig en kent een grillig beloop. Dit maakt het soms lastig om de opbouw van het hardlopen te doseren in de herstelfase van de blessure. In dit wetenschappelijke project onderzoeken wij welke factoren van belang zijn in de revalidatie van Achillespeesblessures.

Hiervoor zijn wij op zoek naar:

  • hardlopers
  • die 18 jaar of ouder zijn
  • Achillespeesklachten hebben
  • en gebruik maken van GPS-tracking (smartphone/sporthorloge)

Voor het onderzoek vragen wij u wekelijks online een vragenlijst van 5 minuten in te vullen gedurende 12 weken. Daarnaast vragen wij u om hardloopgegevens van uw sporthorloge of smartphone met ons te delen. U hoeft dus niet naar een specifieke locatie te komen.

Wilt u deelnemen aan dit onderzoek of wilt u meer informatie, ga dan naar de website van het Erasmus MC

of neem contact op met Caner Içli, masterstudent Geneeskunde, c.icli@erasmusmc.nl

Terug

 

Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van de sportartsen in Nederland. De informatie op Sportzorg.nl kan niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een (sport)arts. Wij willen benadrukken dat je bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met je (sport)arts, specialist of apotheker. Sportzorg.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.

Share deze pagina: