Onwijsfit.nl: speciaal voor kinderen

Onwijsfit.nl: speciaal voor kinderen

17 april 2011

 

OnwijsFit.nl is onderdeel van Sportzorg.nl. Deze websites zijn bedacht door Sportgeneeskunde Nederland. De ontwikkeling van de sites is mogelijk gemaakt door het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport. Het initiatief wordt ondersteund door Consument en Veiligheid.

In de media is er de laatste tijd veel aandacht voor bewegingstimulering bij de jeugd. Zo zijn er diverse campagnes gestart om de jeugd aan het bewegen te krijgen en is er meer aandacht voor sport en beweging op scholen. Sport wordt daardoor steeds meer en op steeds jeugdiger leeftijd beoefend: niet alleen kiest de jeugd op grote schaal voor sport als vrijetijdsbesteding, maar ook wordt getalenteerde jeugd vroeger met zware trainingsprogramma's ter voorbereiding van topsportbeoefening geconfronteerd. Voor de jeugd zelf is er informatie te vinden op diverse sites over gezondheid en bewegen.

Wat echter nog ontbrak was betrouwbare site voor de jeugd over verantwoord sporten en bewegen en een plek waar de kinderen mogelijk informatie kunnen vinden over sportblessures of sportgerelateerde klachten/pijntjes. OnwijsFit.nl is ontwikkeld om in die behoefte te voorzien. Het is een site boordevol informatie speciaal voor de jeugd (8-12 jaar). Ook kunnen zij een vraag stellen aan de OnwijsFit Sportarts.

Bewustwording bij de jeugd over gezond sporten
Dit houdt o.a. in:

  • belang warming up/cooling down;
  • sport en astma of andere beperkingen
  • belang goed schoeisel / kleding;
  • (beginnende) blessures te herkennen;
  • fabels en feiten.
     

Een leven lang gezond, veilig en plezierig sporten.

 

Ga naar www.onwijsfit.nl

Terug

 

Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van de sportartsen in Nederland. De informatie op Sportzorg.nl kan niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een (sport)arts. Wij willen benadrukken dat je bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met je (sport)arts, specialist of apotheker. Sportzorg.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.

Share deze pagina: