• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Sportartsen onderzoeken veel voorkomende sportblessures. U kunt hierbij een rol spelen!

Voor diverse onderzoeken worden nog mensen gezocht voor medewerking. Voorkom met uw blessure een volgende blessure!
Tekst gaat onder de afbeelding verder
Sportartsen onderzoeken veel voorkomende sportblessures. U kunt hierbij een rol spelen!


Enkel verstuikt? Gratis aanvullende behandeling!

Inmiddels zijn meer dan 350 sporters met een enkelverstuiking gestart aan Ankles Back in Control, een onderzoek van het EMGO+ instituut van het VUmc naar enkelverstuikingen. Door omstandigheden is er nu plaats voor 50 extra deelnemers. Dus bent u net door uw enkel gegaan, doet u aan sport en bent u ouder dan 18 jaar? Meld u dan nu aan! U ontvangt dan een gratis aanvullende behandeling voor thuis (een oefentol, sportbrace of beiden, obv loting). www.anklesbackincontrol.nl.  

 

 

Gezocht: mensen met chronische achillespeesklachten

De afdeling Sportgeneeskunde van het MCH start binnenkort, samen met het Erasmus Medisch Centrum, een wetenschappelijk onderzoek naar een nieuwe behandelmethode van chronische Achillespeesklachten. Veel mensen hebben last van deze blessure en een afdoende behandeling is tot op heden niet gevonden. Mogelijk brengt dit baanbrekende onderzoek hier verandering in.

Wanneer kunt u meedoen?

Bent u tussen de 18 en 55 jaar? Heeft u langer dan twee maanden Achillespeesklachten? En heeft u nog nooit injecties in of operatie aan de Achillespees gehad? Meld u dan aan via telefoonnummer 06-52266970, of per e-mail: h.tol@mchaaglanden.nls.dejonge@erasmusmc.nl.

Hamstringblessure? Meld u aan!

Iedereen kent de beelden van tv: een sporter in volle sprint grijpt naar de achterkant van zijn been en zakt op de grond. De diagnose is meteen duidelijk: een scheurtje in de hamstring. Vele topsporters en amateursporters lopen vroeg of laat zo’n hamstringblessure op. De afdeling Sportgeneeskunde van het MCH start samen met het UMC Utrecht en de KNVB een wetenschappelijk onderzoek naar een nieuwe behandelmethode voor deze blessure

Wanneer kunt u meedoen?

U kunt aan het onderzoek meedoen als u:

  • tussen de 18 en 50 jaar oud bent;
  • korter dan 5 dagen geleden een hamstringblessure heeft opgelopen;
  • geen andere blessures heeft (bijvoorbeeld aan knie of enkel).
     

Het is belangrijk dat u zich zo snel mogelijk aanmeldt. Dus loopt u bijvoorbeeld zondag een hamstringblessure op? Neem dan direct contact op met arts-onderzoeker Guus Reurink, tel. (06) 42 982 289.
Meer informatie over het onderzoek vindt u op www.hamstringonderzoek.nl.
Sportartsen: G.J. Goudswaard (KNVB), H. Tol (MCH) en M.H. Moen (UMCU).

 



 

 

 

 

 

 


Zoek een sportzorgprofessional