Sporters gezocht met Jumper's knee (springersknie)

Sporters gezocht met Jumper's knee (springersknie)

25 januari 2018

Voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC worden sporters met een Jumper's knee (springersknie) gezocht. Onlangs is in het Erasmus MC te Rotterdam de nieuwe JUMPER-studie van start gegaan voor het bepalen van de effectiviteit van oefentherapie bij sporters met een Jumpers's knee (springersknie).

Gedurende de JUMPER-studie ondergaan de deelnemende sporters een oefenprogramma van 24 weken. Binnen deze periode wordt ernaar gestreefd een pijnvrije terugkeer in de sport te bereiken. Als sporter kom je in aanmerking voor deelname aan de JUMPER-studie als je:

  • tussen de 18 en 35 jaar bent
  • pijnklachten hebt onder de knieschijf in het verloop van de knieschijfpees
  • ten minste 3 keer per week sport beoefent (kan door klachten tijdelijk verminderd zijn)
  • in het afgelopen jaar niet langer dan 4 weken aaneengesloten oefentherapie hebt gedaan

Meer informatie over de JUMPER-studie lees je hier.

Voor interesse in het onderzoek en het bekijken wat de mogelijkheden zijn voor eventuele deelname, kan je contact opnemen via springersknie@erasmusmc.nl

Terug

 

Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van de sportartsen in Nederland. De informatie op Sportzorg.nl kan niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een (sport)arts. Wij willen benadrukken dat je bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met je (sport)arts, specialist of apotheker. Sportzorg.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.

Share deze pagina: