Sporters opgelet: vergelijken van pakketten loont

Sporters opgelet: vergelijken van pakketten loont

7 december 2017

Sportmedische zorg voor iedereen; van beginnende sporter tot topsporter.

Dat de sportarts er alleen is voor topsporters is een misvatting! Iedereen kan de sportarts bezoeken. De sportarts is er voor ieder (nog niet) bewegend mens; jong en oud, recreatieve en topsporter en voor zowel minder validen als mensen met chronische ziekten zoals artrose, diabetes, kanker, hart- en vaatziekten en astma.

Diensten verricht door de sportarts worden vergoed vanuit zowel de basis- als aanvullende verzekering.

Basisverzekering

  • Voor iedereen die klachten heeft tijdens sport, beweging of inspanning: klachten aan het bewegingsapparaat, kortademigheid, duizeligheid, hoofdpijn, maag-/darmklachten, overtraining, vermoeidheid.
  • Voor iedereen die een chronische aandoening heeft en de conditionele belastbaarheid wil of moet verbeteren.

Voor deze klachten kun je, na doorverwijzing van de huisarts of specialist, terecht bij de sportarts.

Aanvullende verzekering

  • Sportmedische onderzoeken (sportkeuringen)
  • Je ervaart geen klachten, maar wilt je prestaties verbeteren of wilt weten of je een sportieve uitdaging wel aankunt.
  • Sportmedische begeleiding (trainingsadvies en individueel trainingsschema o.b.v. uitkomsten sportmedisch onderzoek).
  • Verplichte sportkeuring door een sportbond.

Voor diensten uit de aanvullende verzekering heb je geen doorverwijzing nodig van een huisarts.

Vergoedingen voor andere sportzorgprofessionals

Naast vergoedingen voor de sportarts bieden steeds meer zorgverzekeraars vergoedingen voor andere sportzorgprofessionals, zoals: sportdiëtisten, sportzorgmasseurs, sportpodotherapeuten en sportpsychologen. Voorwaarde voor vergoeding is dat de sportzorgprofessional is gecertificeerd door de Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg (SCAS).  De SCAS houdt zich bezig met het onpartijdig vaststellen van de vakbekwaamheid van professionals en instellingen die zich richten op de begeleiding van sporters en de behandeling van sportblessures.

Vergelijk pakketten

Het loont echt om de aanvullende pakketten van de zorgverzekeraars te vergelijken. Dat werk neemt Sportzorg.nl, de voorlichtingswebsite van alle sportartsen in Nederland, je graag uit handen. Op www.sportzorg.nl/vergoedingen-sportzorg is een overzicht te vinden met daarin vergoedingen voor Sportzorg uit de aanvullende verzekering.

Collectiviteiten

Sportzorg.nl attendeert de sporter er graag op goed te kijken naar zogenaamde collectiviteiten. Via de collectiviteit krijg je vaak, bovenop  je aanvullende verzekering, nog meer vergoed. Zo biedt Zilveren Kruis voor leden van diverse sportbonden (waaronder de KNVB en Atletiekunie) een collectiviteit waarin nog extra vergoedingen voor sporters zijn opgenomen zoals een sportbrace, een dynamische fietspositiemeting, psychologische (sport)begeleiding en een sportprothese/sportrolstoel.

Terug

 

Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van de sportartsen in Nederland. De informatie op Sportzorg.nl kan niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een (sport)arts. Wij willen benadrukken dat je bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met je (sport)arts, specialist of apotheker. Sportzorg.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.

Share deze pagina: