Sportmedische begeleiding door de sportarts

Sportmedische begeleiding door de sportarts

16 februari 2018

Op een flexibele manier en onder begeleiding van de sportarts aan de slag met je trainingsdoel.

Heb jij een sportmedisch onderzoek bij de sportarts ingepland staan of al ondergaan? Werk je toe naar een bepaalde prestatie en kan je wel wat handvatten gebruiken? Dan is sportmedische begeleiding voor jou dé oplossing.

Bij verschillende sportmedische instellingen kun je gebruik maken van sportmedische begeleiding. Op basis van de uitkomsten van je sportmedisch onderzoek krijg je van de sportarts via een online programma advies op maat voor een trainingsschema en ga je hier mee aan de slag. Gedurende het traject kun je vragen stellen aan de sportarts over je vorderingen en ontvang je feedback. 

Er zijn trainingsschema’s beschikbaar voor hardlopers, wielrenners (waaronder deelnemers Alpe d’HuZes) en triatleten. Het wordt sterk aanbevolen om beschikking te hebben over een eigen hartslagmeter t.b.v. de trainingen.

Kosten en vergoedingen

De kosten voor sportmedische begeleiding verschillen per sportmedische instelling. De kosten worden (gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars Anderzorg, Avero Achmea, HEMA, Interpolis, IZA, Menzis, ONVZ, OZF Zorgverzekeraar, UMC, Unive, VGZ, VvAA en Zilveren Kruis. Kijk voor een overzicht van de vergoedingen op www.sportzorg.nl/vergoedingen-sportzorg.

Deelnemende sportmedische instellingen

Kijk voor een overzicht van deelnemende sportmedische instellingen op: 

www.sportzorg.nl/sportmedische-begeleiding

Terug

 

Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van de sportartsen in Nederland. De informatie op Sportzorg.nl kan niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een (sport)arts. Wij willen benadrukken dat je bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met je (sport)arts, specialist of apotheker. Sportzorg.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.

Share deze pagina: