• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Basketballers gezocht voor kuitspieronderzoek

Het Academisch Medisch Centrum Amsterdam is op zoek naar basketballers (mannen en vrouwen) die mee willen werken aan wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van kuitspieroefeningen op prestatie en blessurepreventie.

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Basketballers gezocht voor kuitspieronderzoek

Als sporter wil je graag je prestaties verbeteren en daarbij je blessures tot een minimum beperken. Eerdere studies tonen aan dat een toename in kuitspierkracht de spronghoogte positief kan veranderen. Met een nieuwe MRI-techniek willen de onderzoekers spierkarakteristieken van atleten in kaart brengen om meer inzicht te krijgen in veranderingen in prestaties en blessurepreventie.

 

Basketball-Muscle-Injury-filmpje.png


Wat houdt deelname in?

Na de toezegging om mee te doen wordt elke atleet apart per loting verdeeld in een Interventiegroep A (Alfredson’s eccentric heel drop), Interventiegroep B (Concentric heel raise) of in een controlegroep C (geen interventie). Deze interventie duurt 12 weken en volg je volgens een persoonlijk schema. Het uitvoeren daarvan kost maximaal 3 keer 15 minuten per week. Reiskosten worden vergoed.

 

Alle oefeningen zijn gemakkelijk thuis uit te voeren op de trap, een kleine verhoging of een stoeprand. Ben jij een vrouwelijke of mannelijke basketbalspeler, 16 jaar of ouder, nieuwsgierig en lijkt het je gaaf om mee te helpen aan dit onderzoek? En wil je je kuiten ook optimaal trainen voor komend seizoen, meld je dan vrijblijvend aan voor meer informatie bij l.s.bannink@amsterdamumc.nl of geef je op via onze website!


Zoek een sportzorgprofessional