• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional
(Sport)blessures, Kennis & Wetenschap, Professionals, Sport

Bewegingsanalyse voor fietser en/of hardloper

Bewegingsanalyses zijn er zowel voor hardlopers als fietsers van elk niveau. Van recreanten tot wedstrijdsporters. Uiteraard zijn er veel verschillen te noemen tussen deze groepen, maar twee dingen hebben ze in ieder geval gemeen: ze brengen relatief veel tijd door in een specifieke sporthouding/beweging én ze raken geblesseerd. Hoe het één zich tot het ander verhoudt, is afhankelijk van vele factoren.

Expertisepartner Sportgeneeskunde Midden Nederland vertelt je er meer over in deze blog.

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Bewegingsanalyse voor fietser en/of hardloper

Randvoorwaarden lichaam

Randvoorwaarden waar je lichaam aan moet voldoen om de gewenste sport op een gezonde en leuke manier te kunnen blijven uitoefenen, zijn:

  1. Lichaamshouding die past bij jouw fysieke mogelijkheden en in dienst staat tot de sport die je beoefent.
  2. Voor hardlopers is het goed om te weten welke impact een specifieke loopstijl heeft op de belasting van het lichaam en daaraan gekoppelde loopprestaties. 

Sportgeneeskunde Midden Nederland is 1 van de organisaties waar sportartsen actief zijn. Zoek voor een organisatie bij jouw in de buurt.

Analyseren van bewegingen

Het verzamelen van informatie via high-end technologie in combinatie met de kennis en kunde van medisch en paramedisch specialisten, zorgt voor kwalitatieve hoogwaardige bewegingsanalyses waar je echt wat mee kunt, ongeacht je niveau of getraindheid. 

Lees meer op de website van Sportgeneeskunde Midden Nederland.


Auteur
Sportgeneeskunde Midden Nederland
Zoek een sportzorgprofessional