• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Bijeenkomst voor trainers 'Prestatiegeneeskunde en ‘Big Data’

Om sporters te ondersteunen bij hun ambitie om optimaal te presteren verzamelen en analyseren zij data. Maar van wie zijn die data eigenlijk? Hoe zit het met de vertrouwelijkheid van die gegevens: mag je als onderzoeker bijvoorbeeld data delen met de trainer?

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Bijeenkomst voor trainers 'Prestatiegeneeskunde en ‘Big Data’

Datum: 25 november 2016, 9.45 – 11.15 uur (bestaande uit twee delen van 40 minuten met daartussen een pauze van 5 minuten). 

Doelgroepen: Sportartsen, artsen die werkzaam zijn in de sportbegeleiding, sport-/bewegingswetenschappers, trainers en coaches.

Locatie: Golden Tulip Heerlickheijd van Ermelo, Staringlaan 1, 3852 LA Ermelo

Prijs: € 24,95,- inclusief lunch. 

Organisatie: Vereniging voor Sportgeneeskunde.  Voor meer informatie en vragen neem je contact op met Danny de Beer: telefoon 030 225 22 90.

Inhoud

In de sportpraktijk worden sportartsen of (sport)fysiotherapeuten niet alleen geconsulteerd door sporters die vragen hebben over hun gezondheid, maar ook met vragen over hun prestatievermogen. Je kunt in situaties terecht komen, waarin je als zorgverlener moet laveren tussen het belang van de gezondheid van de sporter aan de ene kant en de wens van de sporter om optimaal te presteren aan de andere kant. In het eerste deel van deze sessie geeft sportarts Kasper Janssen een kijkje in de praktijk van de ‘prestatie-arts’ en bespreekt hij de dilemma’s waar hij tegenaan loopt.

In het tweede deel van deze sessie nemen Dennis van Kooij, Niek van Ulzen en Mathijs Hofmijster, onderzoekers in de sport, u mee in de wereld van ‘big data’. Om sporters te ondersteunen bij hun ambitie om optimaal te presteren verzamelen en analyseren zij data. Maar van wie zijn die data eigenlijk? Hoe zit het met de vertrouwelijkheid van die gegevens: mag je als onderzoeker bijvoorbeeld data delen met de trainer? Deze en andere morele dilemma’s in de praktijk van de sportwetenschappers komen tijdens deze sessie aan de orde. Je krijgt als deelnemer aan deze sessie de gelegenheid om hierover met de sprekers in gesprek te gaan.

Inschrijven

Na inschrijving ontvang je van ons een link om de inschrijving via iDEAL te voldoen. Zodra wij de betaling hebben ontvangen is de inschrijving definitief. 

Deze sessie is onderdeel van het Sportmedische Wetenschappelijke Jaarcongres dat georganiseerd wordt op 24 en 25 november. Het Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres is bedoeld voor sportartsen, (sport)fysiotherapeuten, bewegingswetenschappers, inspanningsfysiologen, orthopeden, cardiologen, bedrijfsartsen, huisartsen, artsen en andere sportbetrokkenen met belangstelling voor sportgeneeskunde. Klik voor meer informatie


Zoek een sportzorgprofessional