• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional
(Sport)blessures, Partner nieuws, Sport

Blaren vermijden? Dat kan!

Blaren zijn vervelend, pijnlijk en kunnen je wandelplezier behoorlijk verminderen. Gelukkig zijn er manieren om blaren te vermijden.

Het meest belangrijke is natuurlijk om goed passende schoenen én sokken te dragen. Daarnaast kun je verschillende elementen toevoegen om het comfort en bescherming te verhogen. Welke elementen dat precies zijn, vertelt partner Sidas. Lees de vier tips!

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Blaren vermijden? Dat kan!

1. Draag goed passende schoenen

Zoals hierboven al beschreven, is het belangrijk om goed passende schoenen, aangepast aan jouw maat en voetvorm, te dragen. Ga je sporten, draag dan geen schoenen die nieuw zijn of die je nog niet zo lang gedragen hebt. Kortom: draag schoenen die goed ingelopen zijn. Draag daarnaast sokken met platte naden om wrijving en blaren te vermijden.

2. Inlegzolen

Inlegzolen zorgen voor comfort, ondersteuning en stabiliteit. Ze houden de voet op de juiste plek in de schoen, bieden precies de juiste mate aan ondersteuning en zorgen voor een verdeling van de druk over de hele voet. Blaren worden zoveel mogelijk voorkomen en comfort is gegarandeerd!

3. Bescherming

Het gebruik van anti-blaar bescherming zal de vorming van blaren tegengaan. Krijg je vaak blaren op je scheenbeen tijdens het skiën, gebruik dan de shin protectors van Sidas. Deze zorgen voor voorkoming en verlichting van pijn gerelateerd aan druk, warmte, blaren en brandplekken op het scheenbeen.

4. Hoe om te gaan met een blaar

Heb je toch een blaar, dan is het raadzaam om de huid op de blaar intact te laten. Echter, is de blaar pijnlijk en zit deze op een onhandige plek, prik deze dan door met een gedesinfecteerde naald. Behandel de blaar met ontsmettingsmiddel en bescherm deze. Wanneer het aankomt op de vorming van blaren is elk huidtype anders. Zorg dus dat je met de juiste materialen goed voorbereid op pad gaat!

Op de website van Sidas staan meer producten die pijn kunnen verlichten.


Zoek een sportzorgprofessional