• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional
(Sport)blessures, Fitheid, Professionals

Dans Medisch Zorgnetwerk zet zich in voor gezondheid dansers

Als je niet meer kunt doen wat je het liefste doet. Wat dan? Voor veel dansers is dat vaak realiteit. Ken je dat? Dat je vroeg of laat geconfronteerd wordt met klachten of blessures.

Speciaal voor iedereen die graag danst, is er nu het Dans Medisch Zorgnetwerk. Een initiatief van het Sport Medisch Centrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Joost van Megen, voormalig gezondheidscoördinator van dansacademie ArtEZ. Het nieuwe netwerk brengt zorgverleners en dansers samen.

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Dans Medisch Zorgnetwerk zet zich in voor gezondheid dansers

Dansblessures

Bijna elke danser krijgt er mee te maken: blessures. Toch wordt er in de danswereld niet veel over gesproken. Joost van Megen: “Dansblessures en andere klachten worden vaak genegeerd of niet op tijd herkend. Het is normaal of hoort erbij, is de gedachte. Dansers zijn ook zoekende, weten vaak niet dat er iets aan te doen is of bij wie ze terecht kunnen”.

Beste medische zorg voor dansers in heel Nederland

De zorgverleners die zijn aangesloten bij het nieuwe dansnetwerk helpen dansers het beste uit zichzelf te halen en willen ze het plezier in het dansen weer teruggeven. De beste medische zorg voor dansers in heel Nederland. Dat is waar het nieuwe Dans Medisch Zorgnetwerk zich voor inzet.

Uit heel Nederland

Het Dans Medisch Zorgnetwerk bestaat uit zorgverleners uit heel Nederland. Denk aan orthopedisch chirurgen, sportartsen en fysiotherapeuten, maar bijvoorbeeld ook prestatiepsychologen en podotherapeuten. Joost: “Het zijn allemaal zorgverleners met veel ervaring op het gebied van dansen en gezondheid. Zij snappen dat je snel geholpen wilt worden en dat je dat ene optreden niet zomaar wilt overslaan.”

Grote impact

Arjan Kokshoorn en Petra Keijsers zijn beiden sportarts bij het Sport Medisch Centrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en zien geregeld dansers op hun spreekuur. Arjan: “Een dansblessure heeft vaak een grote impact. Pijn, minder goed kunnen bewegen, maar ook zorgen over de toekomst. Veel dansers zijn bang dat ze moeten stoppen. Dansen is hun passie, maar soms óók hun werk. Gelukkig zijn veel klachten en blessures goed te behandelen. Soms door ons als sportartsen, soms door een van de andere zorgverleners uit het netwerk. Iedereen heeft zijn of haar specifieke expertise.”

“Dansen is ook onze passie”

Binnen het netwerk wisselen de zorgverleners kennis en ervaring met elkaar uit. Ze overleggen over wat de beste behandeling is. En hoe de danser, liefst zo snel mogelijk, weer op het podium kan staan. Maar, zo vult Petra aan: “Natuurlijk wel op een verantwoorde manier. Want het draait niet alleen om dat ene optreden, maar ook om al die optredens daarna. Dansen is ook onze passie en we willen graag nog lang van jouw kunsten kunnen genieten.”

Is dansen ook wat jij het liefste doet en wil je weten wat het zorgverleners van het Dans Medisch Zorgnetwerk voor je kunnen betekenen? Kijk dan op www.dansmedischezorg.nl.


Zoek een sportzorgprofessional