• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional
Professionals, Voeding

Deel 1: Voedingspraat: een serie podcasts over afvallen

Afvallen. Dat lijkt zo simpel: gewoon meer bewegen en minder eten en dan komt het wel goed… Niet dus. Afvallen is moeilijker dan het lijkt. Dat komt omdat er veel factoren zijn die invloed hebben op het gewicht en vooral op de balans tussen eten (energie-inname) en bewegen/activiteit (energiegebruik).

Daarom hebben Esther en Anneke dit thema gesplitst in vier afleveringen. Beluister hier aflevering 1.

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Deel 1: Voedingspraat: een serie podcasts over afvallen

Deel 1: Obesogene omgeving

Het eet- en beweeggedrag wordt sterk beïnvloed door onze omgeving. Kijk maar eens om je heen in gebouwen: de trap is vaak moeilijker te vinden dan de lift. We maken dagelijks meer dan 200 keuzes om al- of niet te eten en/of te drinken. Het aanbod voor voedsel dat veel energie (lees: suikers en vetten) levert is meestal groter dan voedsel dat vooral veel bouw- en beschermende stoffen levert. Hoe komt dat?

Sportdiëtist Esther van Etten gaat in deze aflevering in gesprek met voedingswetenschapper en sportdiëtist Anneke Palsma en ze geven tips hoe je jezelf meer gezonde keuzes kunt aanleren.

Onderwerpen Podcast "Voedingspraat"

Er zijn meer onderwerpen die Esther en Anneke behandelen in hun podcast Voedingspraat. Bijvoorbeeld: de commotie over zoetstoffen, want 'ze zijn niet veilig', 'je wordt er toch dik van', 'ze zijn kankerverwekkend' én ze vertellen je wat het onderscheid is tussen de verschillende soorten sportdranken en tips hoe ze gebruikt kunnen worden rondom inspanning en herstel. En er zijn meer onderwerpen.

Direct naar Podcast "Voedingspraat"


Auteur
Podcast "Voedingspraat" - Esther van Etten
Zoek een sportzorgprofessional