• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Deel 2: Voedingspraat: een serie podcasts over afvallen

Afvallen. Dat lijkt zo simpel: gewoon meer bewegen en minder eten en dan komt het wel goed… Niet dus. Afvallen is moeilijker dan het lijkt. Dat komt omdat er veel factoren zijn die invloed hebben op het gewicht en vooral op de balans tussen eten (energie-inname) en bewegen/activiteit (energiegebruik).

Daarom hebben Esther en Anneke dit thema gesplitst in vier afleveringen. Beluister hier aflevering 2.

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Deel 2: Voedingspraat: een serie podcasts over afvallen

Deel 2: Balans

Om een goed gewicht te handhaven is een balans nodig tussen inname en gebruik. Hoe doe je dat?  Vaak worden complete voedingsgroepen 'in de beklaagdenbank' gezet.

In deze aflevering van Voedingspraat gaat sportdiëtist Esther van Etten in gesprek met voedingswetenschapper en sportdiëtist Anneke Palsma om tot een advies te komen hoe je een goede balans kunt ontwikkelen tussen de inname van de verschillende voedingsstoffen. Esther vraagt zich af wat het effect is als één van de voedingsmiddelengroepen (vetten en koolhydraten) wordt weggelatgen. Je hebt alle voedingsmiddelengroepen nodig. Esther en Anneke leggen uit hoe je de juiste balans kunt vinden tussen de verschillende voedingsmiddelengroepen.

Onderwerpen Podcast "Voedingspraat"

Er zijn meer onderwerpen die Esther en Anneke behandelen in hun podcast Voedingspraat. Bijvoorbeeld: de commotie over zoetstoffen, want 'ze zijn niet veilig', 'je wordt er toch dik van', 'ze zijn kankerverwekkend' én ze vertellen je wat het onderscheid is tussen de verschillende soorten sportdranken en tips hoe ze gebruikt kunnen worden rondom inspanning en herstel. En er zijn meer onderwerpen.

Direct naar Podcast "Voedingspraat"


Zoek een sportzorgprofessional