• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Deel 3: Voedingspraat: een serie podcasts over afvallen

Afvallen. Dat lijkt zo simpel: gewoon meer bewegen en minder eten en dan komt het wel goed… Niet dus. Afvallen is moeilijker dan het lijkt. Dat komt omdat er veel factoren zijn die invloed hebben op het gewicht en vooral op de balans tussen eten (energie-inname) en bewegen/activiteit (energiegebruik).

Daarom hebben Esther en Anneke dit thema gesplitst in vier afleveringen. Beluister hier aflevering 3.

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Deel 3: Voedingspraat: een serie podcasts over afvallen

Deel 3: Lichaamssamenstelling

Wat is de invloed van je lichaamssamenstelling op het bereiken/behouden van een ideaal lichaamsgewicht? En wat zegt het gewicht eigenlijk over de lichaamssamenstelling? Wat is de invloed van vetweefsel en spierweefsel op het behoud van het gewicht en de lichaamsvormen?

Sportdiëtist Esther van Etten gaat in gesprek voedingswetenschapper en sportdiëtist Anneke Palsma over de invloed van vet- en spierweefsel op het behoud van het lichaamsgewicht. Daarbij geven ze ook tips wat je zelf kunt doen om een ideale lichaamssamenstelling kunt bereiken èn behouden.

Onderwerpen Podcast "Voedingspraat"

Er zijn meer onderwerpen die Esther en Anneke behandelen in hun podcast Voedingspraat. Bijvoorbeeld: de commotie over zoetstoffen, want 'ze zijn niet veilig', 'je wordt er toch dik van', 'ze zijn kankerverwekkend' én ze vertellen je wat het onderscheid is tussen de verschillende soorten sportdranken en tips hoe ze gebruikt kunnen worden rondom inspanning en herstel. En er zijn meer onderwerpen.

Direct naar Podcast "Voedingspraat"


Zoek een sportzorgprofessional