• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Fiets naar je werk dag

Fiets naar je werk dag, pak jij de fiets i.p.v. de auto?

Donderdag is het ‘fiets naar je werk dag’, een jaarlijks initiatief om het gebruik van de fiets als vervoermiddel naar je werk te stimuleren. Vorig jaar lieten bijna 35.000 Nederlanders de auto thuis en pakten de fiets naar het werk.

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Fiets naar je werk dag

Nederland is een fietsland

Nederland; over de hele wereld bekend als fietsland. We hebben meer dan 35.000 km aan fietspaden, Dit is bijna een rondje rond de wereld. De Nederlandse cultuur is onlosmakelijk verbonden met fietsen. Het is dus ook geen probleem dat fietsen een populaire vorm van woon-werkverkeer is.

Goed voor je gezondheid en het milieu

Fietsen naar je werk vermindert de CO2-uitstoot en verlicht de verkeersdruk op de weg. Daarnaast heeft fietsen ook tal van voordelen voor je gezondheid. Regelmatig een stukje fietsen kan je risico op hart- en vaatziekten verkleinen en het verbetert je conditie. Bovendien maak je tijdens het fietsen een stofje aan genaamd dopamine. Dopamine vermindert stress en kan je algehele stemming verbeteren.

Meld je aan en win prijzen

Ben jij van plan om 16 mei naar je werk te fietsen, vergeet je dan niet aan te melden. Je maakt namelijk kans op mooie prijzen. Of je nu een kort ritje naar kantoor fietst, een langere afstand moet overbruggen of thuis werkt en ’s middags zelf een rondje gaat fietsen. ‘Fiets naar je werk dag’ moedigt iedereen aan om de fiets te omarmen als een milieuvriendelijk en gezond alternatief voor de auto. Dus pomp je banden op, smeer je ketting, laad die accu op (letterlijk of figuurlijk) en geniet van een frisse start van de dag op je tweewieler!


Zoek een sportzorgprofessional