• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional
Professionals

Het verhaal van….sportarts Dieke Kok

Eraan kunnen bijdragen dat iemand zijn droom toch kon verwezenlijken. Daar doe ik het voor.

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Het verhaal van….sportarts Dieke Kok

Sportarts en bergsportarts

Dieke heeft geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens de opleiding orthopedie heeft Dieke de switch gemaakt naar sportgeneeskunde. In 2011 heeft zij deze opleiding afgerond en is zij officieel sportarts. Daarnaast is Dieke doctor in Mountain Medicine, oftewel bergsportarts.

Dieke is werkzaam in het Alrijne ziekenhuis en is actief in de medische commissie van de Nederlandse klim en bergsport vereniging (NKBV). Ook schrijft Dieke columns in het clubblad 'Hoogtelijn'. Recent heeft zij het project 'Fit en Vitaal' in de Zwitserse alpen begeleid. Haar begeleidingsactiviteit als sportarts/hoogteziektearts lees je terug in het artikel hieronder.

fitenvitaal.jpg

Persoonlijke uitdaging

Het mooie aan het vak ‘sportarts’ vindt Dieke vooral het belichten van de positieve kant. Dus niet alleen de focus op ziekte, maar juist ook op fysiologie, mogelijkheden en prestatie. Het is voor Dieke een persoonlijke uitdaging om mensen te begeleiden naar soms 'letterlijk' grote hoogtes.

Zo houdt Dieke zich bezig met topsporters die willen terugkeren naar de voetbalcompetitie, met de actieve, recreatieveling die bepaalde bergtoppen wil beklimmen en personen die te maken hebben met een chronische aandoening.

Ook persoonlijk in gesprek met een sportarts of sportzorgprofessional? Vind eenvoudig een sportarts bij jou in de buurt en maak een afspraak.

Bijzonder patiëntverhaal

Een patiënt, die de Himalaya wilde beklimmen, had een knieblessure waardoor zijn droom misschien niet door kon gaan. Dieke heeft samen met hem de juiste doelen gesteld en een trainingsadvies voor hem gemaakt. Doordat haar patiënt dit advies heeft gevolgd, bleek het toch mogelijk te zijn om zijn droom te verwezenlijken. En daar is Dieke trots op. 

Maak een afspraak met een sportzorgprofessional

Herstellen van een ziekte, jezelf willen uitdagen in je sportprestatie of 'gewoon' je lijf laten nakijken? Dat kan eenvoudig! Maak een afspraak met Dieke of met de andere sportartsen en professionals bij jou in de buurt via de pagina 'ik zoek een sportzorgprofessional'.


Zoek een sportzorgprofessional