• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Het verhaal van…sportarts Esther Schoots

Sinds 1998 ben ik sportarts. Tijdens mijn coschappen van de studie geneeskunde heb ik zo ongeveer bij alle vakken al praatjes gehouden en verhaaltjes geschreven die een link hadden met sport en bewegen. Over sport en zwangerschap, over het effect van vliegen over tijdzones op je prestatievermogen, over rugklachten bij sport. Ik vond alles wat met sport te maken had interessant en ik denk dat ik mijn enthousiasme daarover destijds ook goed heb overgebracht bij mijn sollicitatiegesprek naar een opleidingsplaats.

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Het verhaal van…sportarts Esther Schoots

Sport en mensen

“Ik vind sport nog steeds heel gaaf, maar in de loop der jaren kwam ik er steeds meer achter dat ik vooral mensen boeiend vind.

Sportgeneeskunde is veelzijdig

De sportgeneeskunde is zo veelzijdig en dat is juist het mooiste aan mijn vak: ik zie mensen van jong tot oud, van extreem goed getraind tot ernstig ziek, van heel gemotiveerd tot ‘geen zin’ in sport. Voor mij is het de uitdaging om te onderzoeken op welke manier iedere individuele patiënt plezier in sport en bewegen kan houden, krijgen of hervinden.

Begrijpen hoe een blessure ontstaat

Als sportarts help ik mensen zoeken naar het puzzelstukje dat je nog nodig hebt om het hele plaatje te kunnen doorzien. Het gaat niet alleen om het stellen van een diagnose, maar om het begrijpen waarom iemand een klacht heeft gekregen en waarom die niet over gaat. Van de zoektocht naar dat puzzelstukje, samen met de patiënt en samen met collega’s en zorgverleners uit andere disciplines, krijg ik veel energie.

Toch ook persoonlijk in gesprek met een sportarts of sportzorgprofessional. Vind eenvoudig een sportarts bij jou in de buurt en maak een afspraak.

Kennis overdragen aan nieuwe generatie sportartsen

Ik ben al sinds 1999 werkzaam op het Sportmedisch Adviescentrum in Utrecht. De kennis die ik hier in al die jaren heb opgedaan, vind ik leuk om over te dragen op een nieuwe generatie sportartsen. Dat doe ik door het geven van onderwijs.”

Artikelen van Esther

Artikelen die sportarts Esther Schoot onder andere heeft geschreven op Sportzorg.nl zijn: 

- Schaafwonden behandelen bij kinderen
- Dikke vingers tijdens het wandelen
- Blauwe tenen tijdens het wandelen


Zoek een sportzorgprofessional