• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Het verhaal van…sportpsycholoog Linda Abu El-Hassan

Ik ben sportpsycholoog geworden omdat ik een passie heb voor zowel psychologie als sport. Ik streef ernaar om de client door middel van mentale begeleiding mentaal sterker te maken als sporter (presteerder), maar ook als mens.

 

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Het verhaal van…sportpsycholoog Linda Abu El-Hassan

Jonge, zelfstandig ondernemer

Linda is afgestudeerd als psycholoog met als specialisatie sport en prestatiepsychologie. Sinds 2020 werkt ze als sportpsycholoog en is ze VSPN sportspycholoog in opleiding. Daarnaast heeft ze een eigen bedrijf genaamd SportMens. Linda is met haar 26 jaar een actieve, jonge zelfstandig ondernemer.

“Als sportpsycholoog wil ik iedereen het beste uit zichzelf laten halen, op welk niveau dat ook is. Ik ben van mening dat elk persoon uniek is, waardoor het erg belangrijk is dat de begeleiding aansluit bij de hulpvraag van de client, de persoonlijkheid van de client en bij de tak van sport of prestatie.

Bewustwording, ontwikkeling van zelfkennis en persoonlijke groei

Het mooiste aan mijn vak vind ik dat ik als sportpsycholoog deel uit maakt van iemands bewustwording, ontwikkeling van zelfkennis en persoonlijke groei. Er ontstaat een vertrouwensband; tijdens de sessies kan de client even helemaal zichzelf zijn.

Ook persoonlijk in gesprek met een sportpsycholoog of sportzorgprofessional? Vind eenvoudig een sportpsycholoog bij jou in de buurt en maak een afspraak.

onzeker.jpg

Bijzonder verhaal van een client

Zelfvertrouwen

Er is een client die mij echt bij is gebleven. Zij kwam bij mij om te werken aan haar zelfvertrouwen. Ze begon heel zenuwachtig en oncomfortabel aan het begeleidingstraject. Ze vond het erg lastig in het begin om het te hebben over haar emoties en gedrag. Ze was erg vermijdingsgericht. Maar ze was wel vastbesloten wat van het traject te maken.

Zelfinzicht nam toe

Ze begon zich te realiseren dat het niet erg is om emoties te tonen. Ze creëerde al snel veel zelfinzicht, ze had maar een klein duwtje in haar rug nodig. Ze kwam erachter dat ze eigenlijk nog niet zo onzeker is en dat ze over goede kwaliteiten beschikt. Ze moest ze alleen nog durven tonen. Ze leerde zich steeds beter van haar fouten en negatieve gedachten te kunnen afzetten. In plaats van er tegen te vechten, begon ze deze te accepteren en ze los te laten.

Proactiever en assertiever door inzet sportpsycholoog

Gedurende de sessies werd de client steeds proactiever en assertiever. Ze liet haar vechtlust zien door uit haar comfortzone te stappen. Aan het einde van het traject stond daar een zelfverzekerde client die er alles aan gaat doen om haar doel te bereiken. Deze client gaf mijzelf ook de motivatie en inspiratie om mijn dromen achter na te gaan en een stapje extra te doen om deze te behalen.”

Maak een afspraak met een sportzorgprofessional

Ben je geïnteresseerd om je op mentaal vlak nog verder te ontwikkelen en een persoonlijke groei door te maken? Wil je mentaal sterker worden als sporter en mens? Dan is een begeleidingstraject bij onder andere SportMens wat voor jou! Neem contact op of maak een afspraak met Linda of met de andere sportzorgprofessionals bij jou in de buurt via de pagina 'ik zoek een sportzorgprofessional'.


Zoek een sportzorgprofessional