• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional
Voeding

It’s Pizza Party day!!

Tegenwoordig is er natuurlijk iedere dag wel weer iets verzonnen, maar van deze Pizza Party dag word je blij toch?

En zoveel varianten zijn mogelijk! (Sport)Diëtiste Cassandra Akersloot van Akersloot Diëtetiek vindt dat top aan pizza. Akersloot: "Eindeloos kunnen variëren in de (top)pings, waardoor je toch steeds weer wat anders hebt. Snap je nu waarom ik het top vindt? ;)"

Tekst gaat onder de afbeelding verder
It’s Pizza Party day!!

Pizza toch in je eetpatroon

Ondanks dat pizza heel lekker is, is het soms niet altijd praktisch om het in je eetpatroon te stoppen, tenzij je misschien een dirty bulk aan het doen bent.

Een kant-en-klaar pizza bevat namelijk al snel 800-1000 kcal. Natuurlijk is dit afhankelijk van de soort pizza, toppings en grootte. Maar hoe pas je een pizza in je eetpatroon, wanneer je als doel hebt om af te vallen of gewoon niet superveel kcal verbrand? Een aantal tips

  1. Maak zelf je pizza! Ook bij pizza geldt, als je hem zelf maakt, bevat het (vaak) een stuk minder calorieën. Je kunt zelf de toppings bepalen (en wanneer je ook de bodem zelf maakt, kun je natuurlijk ook spelen met de grootte van de pizza).
  2. Tegenwoordig zijn er ook veel variaties in bodems. Wees op je hoede, want niet alle bodems zijn ook meteen gezonder wanneer er groenten in verwerkt zijn.
  3. Maak een keer een pizza van een wrap! Dit bevat echt een stuk minder kcal, maar wel de pizza feelings! Of… van courgette of watermeloen!
  4. Eet geen hele pizza maar bv. een halve. Daarnaast kun je natuurlijk een heerlijke salade eten. Wel goed verzadigd, wel de pizzasmaak, maar ook je groenten en geen forse calorie-inname.

Benieuwd geworden? Probeer deze recepten dan uit!

Groentenpizza
Courgette pizza
Watermeloen pizza

PS. De courgette pizza is ook heerlijk op een verjaardag!


Auteur
Cassandra Akersloot
Zoek een sportzorgprofessional