• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

LoveLife run krijgt startschot in Breda

5km hardlopen voor én door (ex-)kankerpatiënten

De LoveLife run is een 5km hardloopevent van Stichting Fight cancer. In 2020 begon het hardloopevent klein. Het event was toen een rondje polder in Oosterhout. Dit jaar breidt het event zich uit naar Breda én met meer deelnemers. Zo'n 25 (ex-)oncologische patiënten, hun naasten en behandelaars, in totaal ruim 100 deelnemers. Voor deze editie van de LoveLife run staan de 100 enthousiastelingen op zondag 20 juni 2021 in de startblokken op het Kasteelplein in Breda. Support jij dit ook?

Tekst gaat onder de afbeelding verder
LoveLife run krijgt startschot in Breda

Gezamenlijk trainen en grenzen opzoeken

In totaal heeft Fight cancer zo’n 100 deelnemers geworven voor dit nieuwe evenement om gezamenlijk in kleine groepjes 12 weken te gaan trainen onder begeleiding van hardlooptrainers en oncologiefysiotherapeuten. Uiteraard afhankelijk van de dan geldende Covid-19 maatregelen.

Finishlijn symbool

Vanessa Roest, oncologiefysiotherapeut bij Fysio-en Healthcenter De Beemd, initieerde vorig jaar al een run in Oosterhout met een aantal van haar patiënten. In de rol van projectleider organiseert ze nu de LoveLife run in Breda. Vanessa: "Met deze run zetten we de spotlight op de persoon en het verhaal achter de ziekte. Het staat symbool voor de lange weg die een oncologisch patiënt vaak aflegt. Meedoen aan de run is hoe dan ook een overwinning. Door over de finishlijn te stappen kunnen patiënten ook letterlijk en figuurlijk iets achter zich laten. Dat maakt dit event echt uniek in zijn soort."

LoveLifeRun.jpg

Donaties voor KWF en verder onderzoek behandeling en begeleiding patiënten

Centraal tijdens dit event staat het werven van inkomsten voor het KWF en onderzoek naar de oorzaak en impact van behandeling en begeleiding bij patiënten in de leeftijd 18-39 jaar (Adult Young Adolescents, AYA’s).

10% van de geworven fondsen wordt besteed aan een lokaal onderzoek dat een connectie heeft met het Amphia Ziekenhuis. Dit onderzoek gaat over meer bewustwording over het belang van werk bij of na kanker. Iedere runner wordt uitgedaagd zoveel mogelijk donaties op te halen voor Fight cancer.

Belang van samenwerking

De uiteindelijke succesgrootte van de LoveLife run is uiteraard ook afhankelijk van de inzet van andere samenwerkingspartners, vrijwilligers, sponsors en donateurs. Vanessa: "We staan open voor allerlei soorten samenwerkingen. Samen staan we sterker en we hebben anderen nodig om dit toffe event op een welverdiende podiumplek te krijgen."

Over Fight cancer

In totaal krijgen in Nederland meer dan 118.000 mensen per jaar kanker. Onder het motto 'Love Life Fight cancer', wil Fight cancer mensen inspireren om samen een vuist te maken voor meer wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Zo worden jaarlijks diverse events georganiseerd om geld in te zamelen, met als doel een wereld waarin meer mensen beter leven met en na kanker. Het LoveLife run concept, waarvan de piloteditie plaatsvindt in Breda, zal bij succes landelijk verder worden uitgerold.

Kijk voor meer informatie op de website van Love Life Run. 

Bewegen, zoals hardlopen, is goed voor je. Alleen hoe pak je dat aan als je kanker hebt? Of waar ga je beginnen als je toch niet zo'n grote sporter bent? Was je voor de diagnose kanker al een sporter of ben je juist van plan om meer te gaan bewegen, kijk dan naar wat er voor jou mogelijk is. Ook de sportarts kan je verder op weg helpen. 


Zoek een sportzorgprofessional