• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Meer blessures bij Nederlandse wintersporters

Dit wintersportseizoen liepen meer Nederlanders een blessure op dan vorig jaar. Ruim 1100 wintersporters meldden zich met letsel bij alarmcentrale ANWB.

De NOS meldt dat het aantal Nederlanders dat op de piste een ongeluk kreeg dit jaar tien procent hoger ligt dan in het vorige wintersportseizoen. In totaal zijn tussen december 2023 en maart 2024 170 wintersporters met een ambulance of ligtaxi gerepatrieerd door de ANWB Alarmcentrale.

Lees ook: Zo ga je goed voorbereid de piste op

En er is meer...

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Meer blessures bij Nederlandse wintersporters

Arm- en knieletsel

De verwondingen die het meest voorkwamen, zijn armletsel, kneuzingen en verwondingen en knie- en beenletsel. De meeste letselmeldingen kwamen uit Oostenrijk en Italië. Daarna volgden de landen Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. 

Tip: Met het vier weken durende Sneeuwfit trainingsprogramma train je de spieren die je veel gebruikt tijdens het skiën.

Slechte sneeuwcondities

Waar de stijging in blessures vandaan komt, weet de ANWB niet. In veel wintersportgebieden waren de sneeuwcondities niet optimaal. Maar of dit meespeelde, kan de organisatie niet zeggen.

Hulp van sportarts bij wintersportblessure

Heb je onverhoopt een wintersportblessure opgelopen? Een sportarts of een fysiotherapeut kan je begeleiden bij je herstel. Je kunt ook voordat je naar de sneeuw vertrekt een medische keuring bij een sportarts laten doen. Hij kijkt naar hoe fit je bent en of je veilig en verantwoord kunt skiën. En of een behandeling door bijvoorbeeld een sportfysiotherapeut nodig is. Afhankelijk van hoe je bent verzekerd, kan het zijn dat je de keuring (deels) vergoed krijgt.

Bron: ANWB


Zoek een sportzorgprofessional