Onderzoek Maxima Medisch Centrum - Menstruatie goed voor prestatie?

Onderzoek Maxima Medisch Centrum - Menstruatie goed voor prestatie?

22 januari 2020

Onderzoek door sportartsen & gynaecologen in het Maxima Medisch Centrum Eindhoven.

Doel van het onderzoek:
In kaart brengen van de menstruele cyclus en gebruik van hormonale anticonceptie bij sporters en de mogelijke invloed hiervan op sportprestaties. Met deze gegevens hopen we in de toekomst vrouwelijke sporters beter te kunnen adviseren op het gebied van cyclus en sportprestaties. 

Toelichting:
Ondanks dat de afgelopen decennia de professionalisering in vrouwen topsport meer gelijk is getrokken ten opzichte van de mannen, blijft wetenschappelijke data die toegepast wordt in de vrouwensport achter. Het is bijvoorbeeld niet bekend wat de invloed van hormonale schommelingen tijdens de menstruele cyclus op sportprestaties is. Het doel van deze vragenlijst in om inzicht te krijgen in het huidige gebruik van hormonale anticonceptie bij Nederlandse (top)sporters. Daarnaast proberen we in kaart te brengen welke problemen vrouwelijke sporters ondervinden tijdens de menstruele cyclus en wat de relatie met hormonale anticonceptie is.

Klik hier voor alle informatie en vragenlijst.

Terug

 

Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van de sportartsen in Nederland. De informatie op Sportzorg.nl kan niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een (sport)arts. Wij willen benadrukken dat je bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met je (sport)arts, specialist of apotheker. Sportzorg.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.

Share deze pagina: