• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Onderzoek naar het ontstaan van en het herstel na een hitteberoerte tijdens inspanning

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Onderzoek naar het ontstaan van en het herstel na een hitteberoerte tijdens inspanning

Het Radboud UMC is in juli 2020 een onderzoek gestart naar de oorzaken, behandeling en gevolgen van een inspanningsgebonden hitteberoerte. Het onderzoek is erop gericht om de kennis over dit ingrijpende ziektebeeld in Nederland vergroten. Het uiteindelijke doel is om de herkenning, acute behandeling en latere begeleiding van patiënten te verbeteren

Waarom dit onderzoek?

Een inspanningsgebonden hitteberoerte is een zeldzame, levensbedreigende aandoening waarbij snel en adequaat medisch handelen van groot belang is. Het kan op een onverwacht ogenblik tijdens de inspanning optreden en het beloop laat zich niet goed voorspellen. Er is weinig data beschikbaar over de behandeling en herstel van Nederlanders met een hitteberoerte. De incidentele slachtoffers worden zo goed mogelijk behandeld door de aanwezige zorgverleners zonder systematisch registratie van factoren die tot de hitteberoerte hebben geleid of van herstel na behandeling. Dit onderzoek moet een beter inzicht verschaffen in de factoren die leiden tot een hitteberoerte, de behandeling en het herstelproces.

Voor meer informatie, vragen of aanmelding ga naar de website www.hardlopenenhyperthermie.org

 

Op deze website zijn ook instructiefilmpjes van o.a. het Rode Kruis te vinden over het herkennen en behandelen van oververhitting.

instructiefilmpje-RK-hitteberoerte.png

 

 


Zoek een sportzorgprofessional