• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

[podcast] Eetproblemen in de sportwereld

2 juni is Wereld eetstoornissen dag. Goed om daarbij stil te staan. Of je nu zelf een eetstoornis hebt of hebt gehad, of je nu werkt met mensen met eetstoornissen of dat je iemand in je nabije omgeving kent met een eetstoornis.

Ook in de sportwereld komen eetstoornissen voor. En daar gaat de veertigste aflevering van Voedingspraat over. Esther van Etten gaat in gesprek met sportspycholoog Karin de Bruin.

Tekst gaat onder de afbeelding verder
[podcast] Eetproblemen in de sportwereld

Podcast: Eetproblemen in de sportwereld

Je ziet dat sporten een domein is waar veel mensen voor kiezen om af te willen vallen, fitter te willen worden, beter in hun vel te zitten. Een branche waar mensen al met verstoord eetgedrag of negatieve overtuigingen over hun lijf of over hun zelf binnen stappen. Diezelfde sportwereld met spiegels, gewichtsklassen, strakke sportkleding kan triggerend zijn om een eetprobleem op te wekken, te verergeren of in stand te houden.

"Een eetprobleem is de verborgen tegenstander," aldus Karin. Het is nog steeds not done om erover te praten, veel mensen verdoezelen het en daarom blijft het in de verborgenheid.

Tijd om het taboe te doorbreken want gezond presteren kun je leren op welk niveau je ook sport!

Luister hieronder de preview. En luister de gehele podcast via Spotify.

Onderwerpen Podcast "Voedingspraat"

Er zijn meer onderwerpen die Esther behandelt in haar podcast Voedingspraat. Bijvoorbeeld: de commotie over zoetstoffen, want 'ze zijn niet veilig', 'je wordt er toch dik van', 'ze zijn kankerverwekkend' én ze vertellen je wat het onderscheid is tussen de verschillende soorten sportdranken en tips hoe ze gebruikt kunnen worden rondom inspanning en herstel. En er zijn meer onderwerpen.

Direct naar Podcast "Voedingspraat"


Zoek een sportzorgprofessional