• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional
Professionals, Voeding

Podcast Voedingspraat: Supplementen en sport

In de topsport kan 1/100 seconde het verschil zijn tussen goud en zilver. Voor sporters kan dat een reden zijn om voedingssupplementen te gebruiken om hun prestatie te verbeteren.

In deze aflevering van de podcast Voedingspraat gaan Esther en Anneke in gesprek met voedingswetenschapper en sportdiëtist Floris Wardenaar. Floris zag tijdens zijn onderzoek bij topsporters in Nederland dat er winst te behalen is, zowel in de basisvoeding als bij het advies voor voedingssupplementen.

Sinds enkele jaren woont en werkt hij in de Verenigde Staten (VS). Floris deelt in deze podcast ook de kennis die hij daar heeft opgedaan en wat wij daarvan kunnen leren. Kortom een interessante 'kijk in de keuken' hoe er in de VS met voedingsbegeleiding van sporters omgegaan wordt.  

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Podcast Voedingspraat: Supplementen en sport

Podcast: Supplementen en sport

Onderwerpen Podcast "Voedingspraat"

Er zijn meer onderwerpen die Esther en Anneke behandelen in hun podcast Voedingspraat. Bijvoorbeeld: de commotie over zoetstoffen, want 'ze zijn niet veilig', 'je wordt er toch dik van', 'ze zijn kankerverwekkend' én ze vertellen je wat het onderscheid is tussen de verschillende soorten sportdranken en tips hoe ze gebruikt kunnen worden rondom inspanning en herstel. En er zijn meer onderwerpen.

Direct naar Podcast "Voedingspraat"


Auteur
Podcast "Voedingspraat" - Esther van Etten
Zoek een sportzorgprofessional