• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional
(Sport)blessures, Partner nieuws

Push Sports braces voor hardlopers: voorkom (terugkerende) blessures

Sinds corona is het aantal hardlopers sterk gegroeid. Veel mensen gaan hardlopen zonder begeleiding en realiseren zich niet altijd dat naast hart en longen, ook gewrichten en spieren getraind moeten raken. Dit maakt hardlopen een van de meest blessuregevoelige sporten. Maar welke blessures kun je oplopen en nog belangrijker, wat kun je eraan doen?

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Push Sports braces voor hardlopers: voorkom (terugkerende) blessures

Overbelastingsblessures bij hardlopen

In de meeste gevallen gaat het om overbelastingsblessures die ontstaan als gevolg van het vele afzetten met en het landen op de voeten. Hierdoor worden jouw enkels, knieën, heupen, rug, scheenbeen en achillespees zwaar belast.

Pijn aan scheenbeen bij hardlopen

Bij een scheenbeenirritatie zit de pijn aan de binnenzijde van het scheenbeen. De oorzaak is vaak gelegen in een optelsom van factoren. Zoals een te harde sportondergrond, onjuist schoeisel en/of een te kort herstel tussen twee trainingen.

Pijn aan enkel bij hardlopen

Velen van ons kennen het wel, tijdens het hardlopen land je op de buitenzijde van de voet waarbij de voetzool binnenwaarts draait. De enkel is verzwikt en kan dik, blauw en pijnlijk worden. De beschadiging van de weefsels in de enkel kunnen uitgerekt of gescheurd zijn. Het weefsel herstelt vanzelf zoals een wond op de huid, maar de spieren en het zenuwweefsel moeten getraind worden met simpele balansoefeningen. Wist je dat maar liefst 33% van de enkelblessures terugkeert?

Voorkom een (terugkerende) enkelblessure met een Push Sports enkelbrace kicx of met de Push Sports enkelbrace 8. Draag ook een goede hardloopschoen met een stevige hielkap voor extra ondersteuning van jouw enkels.

Pijn aan knie bij hardlopen

De meest voorkomende knieblessure bij het lopen is een irritatie van het gewrichtskraakbeen achter de knieschijf. De pijn hiervan ontstaat vooral tijdens of na het hardlopen. De knie kan dik worden en kan tijdens het buigen en strekken zelfs kraken. Een diagnose kan door een fysiotherapeut of sportarts gesteld worden, zodat je de juiste maatregelen kan treffen. Denk hierbij aan goede schoenen, de Push Sports patellabrace of de Push Sports kniebrace, spierversterkende oefeningen en voldoende herstel.

Lees meer over een enkelverzwikking of enkelverstuiking

Direct naar oefeningen voor je (geblesseerde) enkel


Zoek een sportzorgprofessional