• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional
Voeding

Sinterklaas-ontbijtje

Het heerlijk ochtendje is bijna aangekomen, want 5 december vieren veel mensen Sinterklaas. Hoe lekker is het om bij het ontbijt al in de Sinterklaassfeer te komen.

Cassandra Akersloot van Akersloot Diëtetiek heeft een lekker recept opgesteld. Misschien niet het allergezondste recept, maar oh zo lekker!

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Sinterklaas-ontbijtje

Foto: Akersloot Diëtetiek

Voedingswaarde per portie: 376 kcal; 26 g eiwitten; 54 g koolhydraten; 6 g vet; 3 g verzadigd vet en 2g vezels.

Bereidingstijd

Ongeveer 10 minuten

Ingrediënten

  • 100 g (diepvries) kersen (ontpit)
  • 1/2 tl maïzena
  • Magere vanille kwark (ik maakte gebruik van Campina met een vleugje vanille)
  • 20 g chocolade (bv. 10 g wit, 10 g puur)
  • 20 g kruidnoten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de kersen in een pannetje op laag vuur. Voeg 1/2 theelepel maïzena toe, zodat de kersen wat gaan binden.
  2. Hak de chocolade en pepernoten grof.
  3. Doe een laagje kwark in een schaaltje. Doe daar bovenop een laagje kersen, gevolgd door een laagje pepernoten/chocolade. Doe vervolgens weer een laagje kwark in het schaaltje, gevolgd door een laagje pepernoten/chocolade.

Eet smakelijk!

Variatietip

Halveer de porties, en je hebt een heerlijk toetje!


Auteur
Cassandra Akersloot
Zoek een sportzorgprofessional