• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional
(Sport)blessures, Voeding

Slecht gebit van invloed op blessures

November en december zijn snoepmaanden; Halloween, Sint Maarten, Sinterklaas en Kerst. Natuurlijk heeft het eten van snoep en zoetige lekkernijen invloed op je tanden, je gewicht en je gezondheid. Maar wist je dat een slecht gebit ook invloed kan hebben op blessures?

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Slecht gebit van invloed op blessures

Sportarts Maarten Moen schrijft erover in zijn blog op sportenbewegingsarts.nl. Er is een periode geweest dat voetballers preventief hun verstandskiezen lieten trekken. Het schijnt namelijk dat de meeste spier- en peesproblemen voortkomen uit het gebit.

Echter wetenschappelijk onderzoek hierover blijft tot nu toe nog uit. 

Gebit controleren voor belangrijke wedstrijd of toernooi

Preventief kiezen verwijderen is misschien iets teveel van het goede, maar mocht je grote wedstrijden of toernooien voor de boeg hebben, laat dan eens extra je gebit nakijken. Juist om beginnende problemen vroegtijdig te ontdekken en op te lossen. 

Snoepmomenten kaderen

In de maanden november en december verzamelt je kind snoep tijdens Sint Maarten of Halloween, krijg je extra snoepgoed in je schoen van Sinterklaas en maak je lekkere maaltijden of desserts om uit te proberen voor de kerstdagen. Dan is het belangrijk om vroeg te leren om het snoepen te doseren, om maat te houden en om te delen. Want als er dan eens een dag is dat er meer gesnoept wordt dan normaal, zoals bij de viering van Sinterklaas of Kerst dan hoort dat gewoon bij die dag of periode. 

Direct naar de blog


Zoek een sportzorgprofessional