• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional
Hardlopen, Partner nieuws, Sport

Top 5 hardloopschoenen met de beste demping

Demping in de hardloopschoen, nog nooit van gehoord? Door te investeren in schoenen met betere demping kun je de belasting op je lichaam verminderen en de kans op hardloopblessures verkleinen. Bovendien zorgt de extra demping ervoor dat je meer energie kunt besparen tijdens het hardlopen, waardoor je langer kunt doorgaan, meer kilometers kunt afleggen en minder snel vermoeid raakt.

Alltricks geeft je zijn bevindingen van hardloopschoenen met de beste demping.

 

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Top 5 hardloopschoenen met de beste demping

Top 5 hardloopschoenen met beste demping volgens Alltricks

Tijdens het hardlopen raakt onze voet gemiddeld 180 keer per minuut de grond. Dat zijn 180 contacten dat een hevig impact op ons lichaam hebben. Deze 'schokken' veroorzaken vervolgens trillingen door ons hele lichaam, van de impactzone tot onze botten en spieren. Natuurlijk vermindert ons lichaam onze trillingen (dankzij spiersamentrekking etc.), maar het is altijd een goed idee om ons lichaam een handje te helpen deze trillingen te verminderen – zeker na een sportblessure.

1. Adidas Ultraboost

Adidas Ultraboost hardloopschoen is speciaal ontworpen om jouw prestaties naar nieuwe hoogten te tillen, zonder te kort te doen aan comfort. Dankzij de geavanceerde Boost-dempingstechnologie geniet je van een responsieve energieteruggave bij elke stap, waardoor je moeiteloos kunt rennen en je persoonlijke records kunt verbreken. Het is dé keuze voor serieuze hardlopers die het uiterste uit hun training willen halen.

2. Asics Gel Nimbus

De Asics Gel Nimbus serie kom je momenteel overal tegen! Goed voor het hardlopen op zondag, maar ook voor een halve marathon. Het is een benchmark als het gaat om schoenen met de beste demping, dankzij de GEL™-technologie in de achter- en voorvoet. Het nieuwste model (25), verliest ook 10 gram ten opzichte van het vorige model, terwijl de schokdemping bij elke stap toeneemt.

3. Hoka One One Clifton

Hoka Clifton 9: flexibiliteit en comfort in één. Deze hardloopschoen biedt een ultracomfortabele rit, ongeacht de activiteit. Met een dynamische EVA-tussenzool, gebogen zoolprofiel en ademend bovenwerk van technisch mesh. Stabiel, gripvast en ideaal voor comfortabele kilometers. De ultieme keuze voor hardlopers.

4. Nike Invincible

Vandaag de dag is Nike de onbetwiste leider in de productie van wedstrijdschoenen. Nike heeft een van de beste schuimen op de markt gemaakt voor zijn wedstrijdmodellen (Zoom X foam), dat je in veel schoenen van het merk vindt. De Nike Invincible serie maakt gebruik van deze innovatie om een schoen te bieden met ongelooflijke demping zonder al te veel dynamiek te verliezen. Deze Invincible is ongetwijfeld een van de beste hardloopschoenen van 2023.

5. New Balance Fresh Foam 1080

De Fresh Foam-middenzool van New Balance biedt zachte en responsieve demping voor optimaal comfort en energieteruggave. Het bovenwerk van ademend mesh zorgt voor een lichtgewicht en ondersteunende pasvorm. Met de duurzame rubberen buitenzool geniet je van uitstekende grip op verschillende ondergronden. Ga voor maximale prestaties met de technische perfectie van de Fresh Foam 1080.

Alltricks biedt een groot assortiment aan op het gebied van fietsen, running en outdoor, tegen een zo scherp mogelijke prijs. Ontdek het grote aanbod van Alltricks en maak je klaar voor jouw volgende renavontuur.


Zoek een sportzorgprofessional