• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Tweede Kamer wil sport toevoegen aan de lijst van essentiële sectoren

Deze week is het nieuws ter ore gekomen dat de Tweede Kamer het kabinet oproept om sport toe te voegen aan de lijst van essentiële sectoren. Voor Sportgeneeskunde Nederland is dat al een klein kerstcadeautje voor onder de kerstboom. Eind november had Sportgeneeskunde namelijk al een pleidooi gegeven voor verruiming sport voor recreanten. 

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Tweede Kamer wil sport toevoegen aan de lijst van essentiële sectoren


Pleidooi Sportgeneeskunde voor verruiming sport voor recreanten.

 
De Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) doet een dringend beroep op het kabinet voor het verruimen van de tijd voor georganiseerde sport. De wetenschappelijke vereniging van sportartsen in Nederland, staat voor medisch specialistische beweegzorg voor een gezond en fit Nederland. Zeker nu!
 
In tijden waarin na de deuren van de binnensport ook de hekken van de buitensport voor recreanten (deels) gesloten blijven, pleiten de sportartsen voor ruime bewegingsmogelijkheden. Corona vraagt om een gezonde leefstijl waarbij juist actief bewegen en sporten zorgt voor verminderde risicofactoren, verhoogde weerstand en verminderde stress. Voor een gezonde samenleving, letterlijk en figuurlijk, heeft iedere persoon naast de maatschappelijke inzet daarvoor recht op mogelijkheid tot bewegen. Op elk niveau en met inachtneming van de COVID-basisregels.
 
De georganiseerde sport beperken, werkt averechts op het voorkomen van COVID en ziekenhuisopnames. Bewegen is en blijft een goedkoop medicijn voor lichamelijke en geestelijke fitheid.

Onderzoek sportsector essentieel

De Tweede Kamer wil dat het kabinet onderzoekt hoe de sportsector toegevoegd kan worden aan de lijst van essentiële sectoren. Het kabinet moet bekijken onder welke voorwaarden mensen kunnen blijven sporten, ook als er zware coronamaatregelen gelden.

Meer duidelijkheid 2022 

Tijdens de huidige lockdown die tot 14 januari duurt,  zullen er geen directe veranderingen te zien zijn, maar we hopen dat er begin van het nieuwe jaar meer duidelijkheid is hoe mensen ook tijdens een lockdown kunnen blijven sporten.


Zoek een sportzorgprofessional