• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional
(Sport)blessures, Professionals

[video] Hielspoor: “De eerste paar stappen pijnlijk, daarna gaat het wel weer.”

Na een lange zonnige zomer gaan de sandalen in de kast en worden de dichte schoenen aangetrokken. Een periode waarin vaak meer hielspoorklachten voorkomen. Hielspoor is een pijnlijke voetklacht waarbij pijn tijdens de eerste stappen in de ochtend kenmerkend is. Hielspoor kan vele oorzaken hebben. In de video van Voetencentrum Wender leggen podotherapeuten Babet en Mark op een begrijpelijke manier uit wat hielspoor inhoudt en wat kan helpen bij het verminderen van de pijnklachten.

Tekst gaat onder de afbeelding verder
[video] Hielspoor: “De eerste paar stappen pijnlijk, daarna gaat het wel weer.”

Hielspoor symptomen

Hielspoor kan als erg vervelend en pijnlijk ervaren worden. Toch geeft hielspoor op zichzelf niet altijd klachten, vaak is het de irritatie aan de peesplaat die pijn veroorzaakt. De eerste paar stappen in de ochtend of wanneer je opstaat vanuit de stoel zijn vaak pijnlijk. Na een paar minuten gaat het dan wel weer, de pijn lijkt dan af te nemen. Hielspoor komt vaak voor na de zomerperiode. Het dragen van slippers of wat lossere schoenen kan mogelijk bijdragen aan het ontstaan van de klachten.

Oorzaak hielspoor

Mark is podotherapeut bij Voetencentrum Wender en vertelt: “Om de oorzaak van hielspoor te achterhalen is het belangrijk om onderzoek te laten doen door een podotherapeut. Er zijn namelijk verschillende oorzaken voor het ontstaan van hielspoor, dit verschilt per individu. De klachten kunnen ontstaan door minder shockdemping, een kortere achillespees of een verkeerde stand van de voeten. Naar aanleiding van het onderzoek kan de oorzaak worden achterhaald. Je krijgt dan passend advies op maat van de podotherapeut. Denk aan podotherapeutische steunzolen, een orthese of oefeningen voor thuis. Het advies moet leiden tot verbetering van de voorwaarden van de voet zodat het herstel wordt bevorderd.”

Hielspoor video Voetencentrum Wender: in 4 minuten op de hoogte

Babet vult aan: “In de video vertelt Mark op een makkelijke manier meer over wat hielspoor precies is, de mogelijke oorzaken worden besproken en je krijgt tips die nodig zijn voor het herstel. In de video geeft Mark ook oefeningen om de pijn in je hiel te verminderen."

Direct naar de hielspoor video

Neem voor advies contact op met een (sport)podotherapeut bij jou in de buurt.


Auteur
Voetencentrum Wender
Zoek een sportzorgprofessional