• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional
(Sport)blessures, Partner nieuws

Voorkom fietsblessures met Push Sports braces

Fietsen komt voor in vele vormen, denk maar aan racefietsen, toerfietsen, mountainbiken maar ook spinning in de sportschool. Een tocht op een racefiets vraagt andere inspanning dan een rit op de mountainbike. De meest voorkomende fietsblessures zijn rug-, nek-, hand- en knieblessures. Maar wat kun je doen om deze blessures te voorkomen?

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Voorkom fietsblessures met Push Sports braces

Nekblessure en rugblessure door fietsen

Tijdens het fietsen worden de rug en de nek belast doordat je langdurig in een bepaalde houding zit. Om te voorkomen dat deze belasting uitloopt in overbelasting is het belangrijk om de hoogte van het zadel en het stuur goed af te stellen.

Handblessure door fietsen

Tijdens het fietsen steun je langdurig op de handen. Hierdoor kunnen de handzenuwen een tintelend gevoel veroorzaken. Mogelijke oplossingen zijn het dragen van fietshandschoenen, regelmatig wisselen van grip en een ander stuurlint.

Knieblessure door fietsen

De knie wordt zwaar belast tijdens het fietsen, met name door het herhaaldelijk buigen en strekken van de knie. Vooral de weefsels rond de knieschijf en de pezen kunnen overbelast raken. Om deze overbelastingsklachten te voorkomen, is het belangrijk dat het zadel de juiste hoogte heeft. Bij klachten kan het dragen van een Push Sports Patellabrace of een Push Sports Kniebrace helpen.

Meer weten? Er zijn gerichte oefeningen om je knie sterker te maken.

Direct naar oefeningen bij patellapeesklachten


Zoek een sportzorgprofessional