• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional
(Sport)blessures, Partner nieuws

Voorkom herhaling van enkelblessures met Push Sports enkelbraces

Het enkelgewricht heeft een zware last te dragen. Wanneer je staat, rent of springt; het enkelgewricht wordt veel belast. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat herhaling en verergering van een enkelblessure voorkomen kan worden door een enkelbrace of tape te dragen.

Partner Push Braces geeft in dit artikel uitleg.

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Voorkom herhaling van enkelblessures met Push Sports enkelbraces

Enkelgewricht

Een enkelgewricht bestaat uit de gewrichten tussen het onderbeen, het sprongbeen en de rest van de voetbotten. Het stelt ons in staat om onze voet op en neer te bewegen en stappen te maken. Ook kunnen we de voet ermee naar binnen en naar buiten draaien. Dit zorgt ervoor dat we contact houden met de grond als we van richting veranderen (zoals kappen en draaien).

Bij bewegingen zoals lopen en springen wordt het enkelgewricht ondersteund door pezen, gewrichtsbanden, gewrichtskapsel en spieren, die samenwerken om stabiliteit te bieden en het gewricht te beschermen.

De meest voorkomende sportblessure is de acute enkelblessure, die meestal ontstaat als gevolg van een landing op de buitenkant van de voet. Hierbij vindt een plotselinge inversiebeweging (het naar binnen draaien zodat de voetzool naar binnen wijst) plaats, die het enkelgewricht te veel belast. Dit kan met zo veel kracht gebeuren dat de structuren als gewrichtsbanden, kapsel en pezen beschadigd raken. Dit noemen we een enkeldistorsie, of verzwikking. Kapsel en banden kunnen na een verzwikking blijvend ruimer zijn geworden. De enkel zal moeten herstellen om stabiliteit terug te krijgen. De spieren van het onderbeen hebben daarbij een belangrijke rol. Zonder de juiste oefentherapie en adequate bescherming, riskeer je herhaling van verzwikking en chronische instabiliteit.

Enkelbraces

Push Sports biedt twee enkelbraces ter preventie van terugkerend enkelletsel: 

1. De Push Sports enkelbrace Kicx past perfect in smalle sportschoenen, helpt ter preventie van terugkerende enkelverzwikking en geeft ondersteuning bij enkelinstabiliteit.

2. De Push Sports enkelbrace 8 biedt steun bij een lichte of vrijwel herstelde enkelverzwikking en bij lichte instabiliteit van de enkel. Deze enkelbrace kan zonder schoen gedragen worden.   

Tijdens het herstelproces kun je enkeloefeningen doen. Let op bij het doen van de oefeningen om deze rustig en gecontroleerd uit te voeren. Pijn is een teken om te stoppen!

Direct naar enkeloefeningen


Zoek een sportzorgprofessional