• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Vraag aan de sportarts: ik heb meerdere vragen over sportdranken.

Ik vroeg me af of sportdranken voor, tijdens of na het sporten beter of even goed zijn als water? Kunnen sportdranken je prestatie beïnvloeden? Hoe kun je een sportdrank onderscheiden van een energiedrank? Is er een bepaalde hoeveelheid sportdrank die je het best kan drinken?

 

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Vraag aan de sportarts: ik heb meerdere vragen over sportdranken.

Sportdrank waardevol tijdens sportprestatie

Afhankelijk van duur, intensiteit van de inspanning en klimaatomstandigheden kan een sportdrank zeer waardevol zijn. In een sportdrank zitten extra suikers voor de energie en vaak ook extra zouten die je via transpireren bent kwijtgeraakt.

sportdrankjes.jpg

Water, isotone sportdranken en hypertone dranken

Tijdens het sporten kun je water, isotone sportdranken of hypertone dranken drinken. Welke drank je het beste kunt drinken, is afhankelijk van de sport die je beoefent.

Energiedrank: wel of niet gebruiken bij het sporten?

Een energiedrank heeft veel te veel suikers. De teveel aan suikers kan juist een averechts effect hebben. Vooral als je dit kort voor en tijdens de inspanning inneemt.

Cafeïne in een energiedrank

De gehalte aan cafeïne in een energiedrankje kan soms helpen voor je focus. Wil je meer focus voor het sporten, dan raden we eerder aan om cafeïne tot je te nemen in de vorm van een tablet/kauwgom, een overheerlijk kopje koffie of een gelletje.

Sportprestaties verbeteren?

Wil je op de juiste manier met de juiste voeding en (sport)drankjes je prestaties verbeteren? Dat kan! 

Neem hiervoor contact op met een sportzorgprofessional, zoals een sportarts, sportdiëtist of sportpsycholoog, bij jou in de buurt. Kijk op 'Zoek een sportzorgprofessional' voor een professional bij jou in de buurt.

Heb jij ook een vraag aan de sportarts?

Stel je vraag aan de Digitale Sportarts.

 


Zoek een sportzorgprofessional