• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional
Sport

Vrouwen in beweging

We vieren de kracht en veerkracht van vrouwen tijdens internationale vrouwendag

Het is Internationale vrouwendag! Op Internationale Vrouwendag vieren we de kracht en veerkracht van vrouwen, ook in de sporthal en op het veld. Op Internationale Vrouwendag worden belangrijke thema's rondom vrouwen en sport belicht. Van eetstoornissen tot het vrouwenhart, diverse onderwerpen komen aan bod.

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Vrouwen in beweging

Verstoord eetgedrag en eetstoornissen bij sportende vrouwen

Eetstoornissen komen vaker voor bij sportende vrouwen dan bij niet-sportende vrouwen. Dit vormt een grote uitdaging voor zowel de vrouw als haar omgeving. Sporten is vaak gezond, maar het kan ook bijdragen aan de ontwikkeling van een verstoord eetgedrag of eetstoornis. Het is essentieel om een balans te vinden tussen lichaamsbeweging en een gezonde relatie met voeding

Sporten en verstoord eetgedrag

Invloed van menstruele cyclus op sporten

De menstruele cyclus heeft een grote invloed op de sportbeoefening. Vrouwen realiseren zich steeds meer dat hun energieniveaus en fysieke capaciteiten variëren gedurende de maand, dit wordt ook steeds meer ondersteund met onderzoek. Door rekening te houden met de fase van de cyclus kun je trainingsschema’s optimaliseren en blessures voorkomen.  

Menstruele cyclus en sport

Gaan sport en zwangerschap samen?

Je zwangerschap hoeft geen belemmering te zijn om actief te blijven. Veel vrouwen blijven sporten tijdens de zwangerschap. Sporten komt zowel je eigen gezondheid als die van je baby ten goede. Veiligheid staat hierin voorop, dus soms zal de sportroutine aangepast moeten worden.  

Zwangerschap en sport

Het effect van sport op de overgang

De overgang is een unieke fase in het leven van een vrouw. In de overgang moet je lichaam weer wennen aan een nieuwe hormoonbalans in het lichaam. Dat brengt zijn eigen fysieke ongemakken met zich mee die een invloed kunnen hebben op sportieve prestaties. Moet je dan stoppen met sporten? Integendeel! Sporten helpt juist in het verminderen van de klachten. 

De overgang en sport

Het vrouwenhart

Het vrouwenhart verdient speciale aandacht. In de laatste jaren is steeds meer duidelijk geworden dat het hart van mannen en vrouwen veel van elkaar verschillen. Onderzoek naar de unieke behoeften van het vrouwenhart is cruciaal om de gezondheid van vrouwen te verbeteren en levens te redden.  

Het vrouwenhart


Zoek een sportzorgprofessional