• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional
Partner nieuws, Sport

Waarom Sidas inlegzolen in je schoenen dragen?

Sidas geeft je vijf redenen!

Elke dag leveren onze voeten een geweldige prestatie, zonder dat we ons dat eigenlijk realiseren. Door deze prestatie kunnen je voeten moe worden. Sommige mensen beschouwen dit als normaal, maar er is een oplossing om onze voeten te verlichten en ze het ultieme comfort te geven: het dragen van inlegzolen.

Ook al zijn inlegzolen onzichtbaar, volgens Sidas zijn ze essentieel. Waarom? Hieronder legt partner Sidas het uit met een kort interview met Thomas Arnaud, podoloog bij Sidas Sports Orthopedics Center.

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Waarom Sidas inlegzolen in je schoenen dragen?

5 vragen aan podoloog Sidas Sports Orthopedics Center

Sidas heeft 5 vragen gesteld aan Thomas Arnaud, podoloog bij Sidas Sports Orthopedics Center.

1. Voor wie zijn inlegzolen?

'Inlegzolen zijn voor iedereen, voor in het dagelijks leven en tijdens het sporten. Als we sneakers, berg-wandel, running of andere casual schoenen kopen, hebben de binnenzolen een standaard formaat. Maar, alle voeten zijn uniek en een standaard inlegzool geeft totaal geen support en comfort'.

2. Hoe weet ik of ik inlegzolen nodig heb?

'Wanneer een voet niet goed in een schoen past, kun je niet optimaal lopen en rennen. Bij vermoeide, branderige voeten kan een inlegzool een oplossing zijn. Een op maat gemaakte inlegzool helpt bij de ondersteuning (support) van de voet en biedt veel meer comfort door een passende demping. Een inlegzool komt tegemoet aan twee basisbehoeftes:

  1. het verbeteren van het comfort in een schoen en
  2. het wegnemen van drukpunten door middel van ondersteuning.

Zorg er in ieder geval voor dat de demping en verstevigingen van je schoenen passen bij je voettype'.

3. Wat zijn de belangrijkste voordelen van inlegzolen?

'Het dragen van inlegzolen die aan jouw voeten en activiteit zijn aangepast, bieden zowel voordelen op de lange als op de korte termijn. De Sidas 3D en Custom zolen verbeteren de ondersteuning van de voetboog en zorgen voor meer comfort. Tijdens fysieke activiteiten zorgt de demping voor het verlichten en voorkomen van pijn aan de
gewrichten en spieren in de voeten. Op korte termijn zul je meer comfort, een betere ondersteuning, een betere bescherming en minder vermoeidheid ervaren. Op de lange termijn zul je profiteren van een beter herstel, omdat de gewrichten minder uitgeput zijn'.

4. Welke inlegzolen moet ik kiezen, gebaseerd op mijn voet en activiteit?

'Voor elke activiteit zijn de verwachtingen en behoeftes van gebruikers anders. Sidas inlegzolen komen tegemoet aan elke behoefte en helpt je om het perfecte model voor jouw voeten te kiezen. Afhankelijk van de gewenste technologie (platte zolen, 3D zolen, 3Feet semi custom zolen en 100% custom zolen) en de activiteit (running, outdoor, skiën of het dagelijks leven) kun je jouw ideale inlegzool vinden. Ga voor goed advies naar een specialist bij jou in de buurt, die je voeten kan analyseren en je zo optimaal kan adviseren'.

5. Moet ik de inlegzolen altijd dragen?

'Wij zijn ervan overtuigd dat als je eenmaal inlegzolen hebt gedragen, je nooit meer zonder wilt!'

In het kort: vijf voordelen van het dragen van inlegzolen:
- ze optimaliseren de eigenschappen van de schoenen;
- ze stabiliseren de voet;
- ze verbeteren de uitlijning van het lichaam;
- ze bevorderen natuurlijke demping;
- ze verminderen vermoeidheid van de voeten.

Belangrijk om te weten: als je pijn of verwondingen hebt, raden we je aan om eerst een specialist, zoals een podoloog, te bezoeken. Hij of zij zal bepalen of je wel of geen inlegzolen met correctie nodig hebt.

Ervaar het comfort van inlegzolen!

Zoek een sportpodotherapeut in je buurt


Zoek een sportzorgprofessional