• Snel herstel met onze oefeningen
 • Trainingsprogramma’s op maat
 • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional
Partner nieuws

Zo houd je je spieren en gewrichten gezond

Tips voor soepele spieren en gewrichten

Sta je er wel eens bij stil hoe het kan dat we kunnen bewegen? Hoe we kunnen lopen, staan, sporten en werken? Het menselijk lichaam bestaat uit een ingenieus systeem van botten, spieren, pezen, kraakbeen en gewrichten. Deze onderdelen van je lichaam werken nauw met elkaar samen, zodat jij kunt bewegen. Dit systeem wil je natuurlijk zo lang mogelijk soepel houden, zodat je actief kunt zijn en blijven. Hoe je dat het beste doet, vertelt partner Flinndal en ontdek je hier! 

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Zo houd je je spieren en gewrichten gezond

Afbraak van botten en spieren

Na je 40ste gaat de bot- en spierafbraak sneller dan de aanmaak en wordt het extra belangrijk om goed te zorgen voor je bewegingsapparaat. Met het ouder worden neemt de dichtheid van de botten af en vermindert de spiermassa, wat kan leiden tot een verhoogd risico op blessures, verminderde mobiliteit en een verhoogd risico op osteoporose, waarbij de kans op botbreuken toeneemt. Deze vermindering in spiermassa en -kracht is deels te wijten aan een afname van fysieke activiteit, lagere hormoonspiegels, en de verkeerde voeding. 

5 tips om soepel te blijven bewegen 

Om soepel te blijven zijn de volgende punten van belang: 

 1. Zorg voor voldoende beweging. Want: rust roest! Regelmatige lichaamsbeweging zorgt voor meer flexibiliteit en voor sterke spieren. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig aan krachttraining te doen en voldoende eiwitten binnen te krijgen. Krachttraining helpt om de spieren sterk en gezond te houden, zelfs op oudere leeftijd.  
 2. Behoud een gezond gewicht. Overgewicht zorgt namelijk voor extra druk op je gewrichten, met name in je heupen, knieën en enkels. Het handhaven van een gezond gewicht kan gewrichtspijn verminderen. 
 3. Bescherm je bewegingsapparaat tegen letsels door het niet te overbelasten en zorg voor de juiste lichaamshoudingen bij het uitvoeren van activiteiten. 
 4. Kies voor de juiste voeding. Een voedingspatroon rijk aan eiwitten, magnesium, calcium, vitamine D, vitamine K en omega 3-vetzuren helpt bij het behoud van gezonde botten, spieren, gewrichten en kraakbeen. 
 5. Ondersteun je lichaam met de juiste supplementen. Supplementen vormen een goede aanvulling op je voedingspatroon. Op zoek naar een complete formule? Probeer dan bijvoorbeeld Arthorol Pro.  

Arthorol Pro voor het behoud van soepele gewrichten en spieren 

Arthorol Pro is een uitgekiend supplement voor het bewegingsapparaat, en vormt een perfecte aanvulling op een gezond voedingspatroon en voldoende beweging! Het is een 6-in-1 formule boordevol goede voedingsstoffen:  

 • Zo bevat Arthorol Pro vitamine C, afkomstig uit rozenbottel. Vitamine C speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van kraakbeen en draagt bij aan de instandhouding van sterke botten. Ook bevat Arthorol Pro vitamine D. Deze bekende vitamine draagt bij aan de instandhouding van normale botten.  
 • Naast deze vitaminen bevat Arthorol Pro ook de mineralen mangaan en koper. Het mineraal mangaan is van belang voor de samenstelling van de botten. Koper draagt bij aan de instandhouding van het kraakbeen. 
 • Arthorol Pro bevat ook Ovomet® Eierschaal membraan. Deze unieke vorm van collageen is vegetarisch! Het komt dus niet uit rund of vis, maar wordt gewonnen uit het membraan dat aan de binnenkant van een eierschaal zit.  
 • Tot slot bevat Arthorol Pro plantenpower in de vorm van gember en boswellia. Boswellia wordt gewonnen uit de hars van de wierookboom, ook wel bekend als Boswellia serrata. Boswellia (of Indiase wierook), is goed voor het behoud van soepele gewrichten en sterke botten*. Zowel gember als boswellia helpen mee om de gewrichten soepel te houden*.  

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn. Raadpleeg voor gebruik een arts in geval van medicijngebruik, ziekte, lactatie, of zwangerschap. 

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.  

Referenties:  


Zoek een sportzorgprofessional