• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Eerste Hulp Bij Sportongevallen (EHBSO)

Bij blessurevrij sporten zijn twee zaken van groot belang: het behandelen van blessures én het voorkomen van sportblessures, zodat behandeling minder vaak nodig is in de toekomst.

Sport Blessure Vrij

In de uitgave ‘Sport Blessure Vrij’ vind je de belangrijkste informatie over het voorkomen van sportblessures. Wat is een goede sportuitrusting, maar ook hoe weer te beginnen na een blessure. Heb je toch een blessure opgelopen dan is een goede en snelle Eerste Hulp Bij Sport Ongevallen (EHBSO) heel belangrijk. Het herstel van een blessure begint namelijk al op het moment dat de eerste hulp wordt geboden. De uitgave behandelt de belangrijkste informatie, die nodig is voor eerste hulp bij sportblessures. Stapsgewijs lees je wat je nu moet doen om erger te voorkomen.

Onmisbaar voor trainers, coaches, teambegeleiders, verzorgers, scheidsrechters en bestuursleden! Er is ook een speciale ‘Voetbal Blessure Vrij’ uitgave beschikbaar.

Download Sport Blessure VrijDownload Voetbal Blessure Vrij

Het document ‘Sport Blessure Vrij’ is een uitgave van het boekje uit 2006 en is een uitgave van de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG), Consument en Veiligheid. In samenwerking met Het Oranje Kruis en NOC*NSF.

VeiligheidNL

VeiligheidNL staat voor het vergroten van de veiligheid van alle burgers, van jong tot oud, door het terugdringen van letsels door ongevallen. Onze kracht zit 'm in de combinatie van letselinformatie en letselpreventie. We duiken niet alleen in de cijfers, maar kijken ook naar gedrag, omgeving en technologie. Deze kennis zetten we om naar campagnes die bewezen effectief zijn. Zo stimuleren we veilig gedrag.

VeiligheidNL werkt zonder winstoogmerk en veelal in opdracht van de Nederlandse overheden en de Europese Commissie. Daarnaast hebben wij opdrachtgevers uit de private sector, zoals branche- en koepelorganisaties, kennisinstituten en het bedrijfsleven.

Meer informatie via VeiligheidNL en Veilig Verkeer.

Zoek een sportzorgprofessional