• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Pilates

Pilates is een oefenmethode die zich richt op training van lichaam en geest. Het richt zich op oefeningen in concentratie, ademhaling, centrering, controle, precisie en vloeiend bewegen. 

Principe van Pilates

Het principe van Pilates is volgens de ontdekker, Joseph Pilates, dat het lichaam heel bewust wordt getraind vanuit de geest. De nadruk ligt op een juiste ademhaling en een goede balans tussen souplesse en kracht. De Pilates oefeningen zijn erop gericht om de onderrug, buik, bekken en bilspieren te beheersen en daardoor te versterken. Pilates kan met iedere andere vorm van lichaamsbeweging worden gecombineerd.

Toepassing Pilates

Pilates wordt gepresenteerd als een uitgebalanceerde methode met een zeer lage moeilijkheidsgraad. De methode is zowel geschikt voor mensen in topconditie als voor mensen die van een letsel herstellen en voor ouderen. Ook mensen die lange tijd niets aan lichaamsbeweging hebben gedaan, kunnen met Pilates hun conditie geleidelijk opbouwen.

Claire Tilbury / Hans Smid
  • Claire Tilbury, basisarts
  • Hans Smid, sportarts


Sportarts Hans Smid (1960) werkte na zijn artsexamen onder meer als arts-assistent orthopedie in het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal en het Sint-Claraziekenhuis in Rotterdam. Ook werkte hij als arts-assistent cardiologie in het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. In 2000 rondde hij zijn opleiding tot sportarts af. Hans is sinds 1996 begeleidend arts geweest van de nationale schaatsteams. Als sportarts van de KNSB (Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond) en de Spaarselect Ploeg was hij onder andere betrokken bij de Olympische Winterspelen 1998 en 2002.

 

Zoek een sportzorgprofessional