Bekken

Het bekken vormt de onderbegrenzing van de buikorganen. De buik- en rugspieren hechten vanaf de bovenzijde aan op het bekken, en de been- en bilspieren hechten hier aan en zetten zich voort richting de benen. Sportblessures van dit gebied ontstaan dan ook door problemen met de aanhechtingen of bindweefselstructuren rond het bekken.

Andere problemen in het bekkengebied ontstaan door klachten van de organen in de onderbuik, zoals de blaas, het laatste stuk van de darm en de vrouwelijke voortplantingsorganen. De organen in het bekken worden met ophangbanden op hun plaats gehouden in het bekken, en kunnen vaak na bevallingen bij sporten met veel springen pijn veroorzaken. Ook urineverlies bij springen komt bij vrouwen voor.


Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van de sportartsen in Nederland. De informatie op Sportzorg.nl kan niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een (sport)arts. Wij willen benadrukken dat je bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met je (sport)arts, specialist of apotheker. Sportzorg.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.

Share deze pagina: