Borst

In het borstgebied bevinden zich verschillende weefsels welke geblesseerd kunnen raken. Bij vrouwen kunnen pijnlijke borsten ontstaan door sporten, met name hardloopsters hebben hier last van. Een goed passende sport-BH kan hier uitkomst bieden. Ook kunnen de tepels beschadigen dor het schuren van de kleding wanneer de borsten onbeschermd zijn. Dit kan zowel bij mannen als bij vrouwen ontstaan, en wordt ook vooral bij lopers gezien. Ook kan het borstweefsel zelf pijnlijk zijn na een stomp of stoot bij vechtsporten of bij botsingen in teamsporten. Het beschadigde borstweefsel heeft vaak lange tijd nodig om te genezen.

Borstspierblessures komen veel voor bij krachttrainers. Ook de tussenribspieren kunnen blesseren, vaak door een plotselinge draai van de romp. De ribben zelf kunnen kneuzen of zelfs breken bij vechtsporten, en ongevallen tijdens bijvoorbeeld teamsporten. Omdat deze blessures bij iedere ademhaling worden gevoeld, zijn ze erg vervelend, echter vaak zonder veel gevolgen op lange termijn.


Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van de sportartsen in Nederland. De informatie op Sportzorg.nl kan niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een (sport)arts. Wij willen benadrukken dat je bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met je (sport)arts, specialist of apotheker. Sportzorg.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.

Share deze pagina: