Bovenarm

De contouren van de bovenarm worden gevormd door de biceps aan de voorzijde en de triceps aan de achterzijde. Het versterken en vergroten van deze spieren door middel van krachttraining gebeurt veel, door zowel amateurs als professionals. Blessures kunnen dan ook ontstaan door een verkeerde trainingstechniek of –opbouw.

Botbreuken van de bovenarm komen weinig voor, en worden veroorzaakt door ongevallen.
oor middel van krachttraining gebeurt veel, door zowel amateurs als professionals. Blessures kunnen dan ook ontstaan door een verkeerde trainingstechniek of –opbouw. Botbreuken van de bovenarm komen weinig voor, en worden veroorzaakt door ongevallen.


Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van de sportartsen in Nederland. De informatie op Sportzorg.nl kan niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een (sport)arts. Wij willen benadrukken dat je bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met je (sport)arts, specialist of apotheker. Sportzorg.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.

Share deze pagina: