Buik

Problemen van de buik tijdens of na het sporten kunnen hun origine in zowel de buikwand als in de organen hebben. In de buikwand kunnen blessures ontstaan van de buikspieren en door zwakte van het tussengelegen bindweefsel, zich uitend als een navelbreuk, buikwandbreuk of liesbreuk (hernia’s).

Inwendig kunnen klachten ontstaan van de organen. Iedereen heeft wel eens last gehad van steken in de zij tijdens inspanning. Darmklachten worden veel gezien bij hardlopers en wielrenners. Ook bloed in de urine of ontlasting komt voor bij deze sporters.


Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van de sportartsen in Nederland. De informatie op Sportzorg.nl kan niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een (sport)arts. Wij willen benadrukken dat je bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met je (sport)arts, specialist of apotheker. Sportzorg.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.

Share deze pagina: