• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional
Sport

European Para Championships; topsporten met een beperking!

Afgelopen maandag, 6 augustus 2023, is het Europese Para EK geopend. Rotterdam is het toneel voor dit Europees parasport toernooi. Tijdens het Europese Para EK zijn er voor 10 verschillende sporten medailles en tickets voor de paralympische spelen in Parijs te behalen. De atleten die deelnemen bedrijven topsport, ondanks een beperking of chronische aandoening.

Tekst gaat onder de afbeelding verder
European Para Championships; topsporten met een beperking!

Van 6 tot 20 augustus is Rotterdam dé plek voor parasport in Europa; van handboogschieten op de Kop van Zuid tot rolstoeltennis op het schouwburgplein in hartje centrum. Door heel de stad zijn de parasporten te bewonderen.  

Sporten is voor iedereen

De parasporters zijn een perfect voorbeeld van dat sport voor iedereen toegankelijk kan zijn. Zo doen tijdens dit toernooi atleten mee met multiple sclerose, cerebrale parese, epilepsie met een of meerder amputaties. Maar ook atleten die blind zijn, een beroerte hebben gehad of hersenletsel hebben opgelopen. 

Een groot parasport aanbod

Heb jij zelf een beperking of chronische aandoening? Ga op zoek naar een sport die bij jou past! Er zijn in totaal meer dan 20 paralympische sporten die een groot scala aan mogelijkheden bieden om het beste uit jezelf te halen en het biedt kans om op je eigen niveau te genieten van het sporten.  

Een sport die bij jou past

Om plezier te halen uit een sport is het belangrijk dat de sport bij je past. De sport moet aansluiten bij je interesses en fysieke mogelijkheden. In de NOC*NSF sportwijzer vind je toelichting voor verschillende aandoeningen/chronische ziektes en de sporten die daarbij passen. 

Kijk live

Wil je de European Para Championchips live volgen? De sporten zijn via deze link live te volgen. 


Zoek een sportzorgprofessional