• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional
Gezonde geest

Mentale gezondheid bij dansers

10 oktober 2021: de Dag van de Psychische Gezondheid (World Mental Health Day). Een dag voor educatie, bewustzijn en als pleidooi bedoeld. Iets wat hard nodig is, omdat er rondom mentale gezondheid en mentale problemen nog veel taboe heerst. Iets wat zeker ook in de sport- en prestatiewereld te zien is. Dit terwijl het juist zo belangrijk is om hierover te praten!

Diana van Winden, een fanatieke en enthousiaste sportpsychologe gaat in op het stuk 'mentale gezondheid bij dansers'.

Merk je dat jijzelf voor een mentale uitdaging staat? En wil je hiervoor in gesprek met een professional? Heel goed, je hebt de eerste stap al gezet! Neem eenvoudig contact op met een (sport)psycholoog in jouw buurt.

Zoek een sportpsycholoog

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Mentale gezondheid bij dansers

Binnen de (professionele) danswereld zien we ook dat het bespreekbaar maken van mentale aspecten voor velen nog erg lastig is, terwijl de veeleisende omgeving kan zorgen voor grote uitdagingen.

Zeker op dansopleidingen, waar studenten fulltime werken aan een toekomst in de podiumkunsten, is de druk hoog. Komend jaar verschijnt een proefschrift over de mentale en fysieke gezondheid van dansstudenten, waarin uitvoerig onderzoek is gedaan naar de effecten van deze uitdagende omgeving op de gezondheid van dansers. Vandaag gaat sportpsycholoog Diana alvast in op het specifieke stuk ‘mentale gezondheid bij dansers’.

Lees verder


Zoek een sportzorgprofessional